Η τρίτη φανέλα της Νιούκαστλ, παραπέμπει στη Σαουδική Αραβία

Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι η φανέλα αυτή αποτελεί ρέπλικα εκείνης της εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας.
Serena Taylor via Getty Images

Οι χειρότεροι φόβοι των οπαδών της Νιούκαστλ, μάλλον επιβεβαιώνονται.
Οι πρώτες εικόνες της τρίτης φανέλας της ομάδας, δημιούργησε αναταραχή και προκάλεσε αντιδράσεις, αφού δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι η φανέλα αυτή αποτελεί ρέπλικα εκείνης της εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας. Είναι άσπρη με κάποιες χαρακτηριστικές λεπτομέρειες.

Να θυμίσουμε ότι η Νιούκαστλ έχει περάσει από τον Νοέμβριο του 2021 στην κατοχή ενός fund της Σαουδικής Αρααβίας, το οποίο διατηρεί το 80% των μετοχών της. Οι ιδιοκτήτες βέβαια διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για καμία σύνδεση με την κυβέρνηση της χώρας.

Οι οπαδοί όμως της ομάδας έκαναν έντονα και κυρίως αρνητικά σχόλια στα social media για την φανέλα αυτή. Η διοίκηση μάλιστα δεν αναφέρει στην περιγραφή της εν λόγω φανέλας την ομοιότητα με την επίμαχη εμφάνιση, κάνοντας μάλιστα λόγο στο υδατογράφημα, που υπάρχει στο μπροστά μέρος με τον χάρτη της πόλης: «Το παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον της ομάδας είναι στενά συνδεδεμένα με αυτή την πόλη» ανέφερε χαρακτηριστικά.