LIFE
17/10/2019 12:37 EEST | Updated 17/10/2019 12:40 EEST

Η βασιλική περιοδεία του Γουίλιαμ και της Κέιτ στο Πακιστάν σε φωτογραφίες

Οι καλύτερες στιγμές του πιο σημαντικού ταξιδιού μετά από 13 χρόνια.

Anadolu Agency via Getty Images

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον βρίσκονται για 4η συνεχόμενη μέρα στο Πακιστάν για να παρευρεθούν στις - προσεκτικά οργανωμένες εκδηλώσεις- στη χώρα, ώστε οι σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και Πακιστάν να γίνουν πιο δυνατές.

KGC-178/STAR MAX/IPx
,

Είναι η πρώτη βασιλική περιοδεία στην χώρα από το 2006, λόγω των προβλημάτων ασφαλείας που επικρατούσαν 13 χρόνια πριν. Ωστόσο, οι διπλωμάτες επισημαίνουν το γεγονός ότι η British Airways διαθέτει ξανά πτήσεις για το Ισλαμαμπάντ. Μάλιστα ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν - ο οποίος έχει καταγωγή από το Πακιστάν επισκέφθηκε τη χώρα τον Δεκέμβριο του 2017.

Το πριγκιπικό ζευγάρι έφτασε στην αεροπορική βάση του Πακιστάν,Νουρ Χαν, την Δευτέρα, με την Κέιτ να φοράει ένα γαλάζιο πανέμορφο σύνολο της Κάθριν Γουόκερ ενώ ο Γουίλιαμ φορούσε ένα κοστούμι σε βαθύ μπλε χρώμα. Πακιστανοί αξιωματούχοι τους υποδέχτηκαν με ένα μπουκέτο λουλούδια.

Την δεύτερη μέρα, το ζευγάρι παρευρέθηκε σε μια σειρά υποχρεώσεων στο κέντρο της πόλης ενώ επισκέφτηκαν και σχολείο στην πρωτεύουσα, όπου μίλησαν με τα παιδιά και τους καθηγητές και έβγαλαν και αναμνηστική φωτογραφία.

Chris Jackson via Getty Images

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Εθνικό Πάρκο, Margalla Hills, όπου συνάντησαν παιδιά από 3 σχολεία που εργάζονται σε έργα που θα βοηθήσουν το Πακιστάν να επιτύχει τους στόχους ανάπτυξης. 

Αργότερα μέσα στην ημέρα, συνάντησαν και τον πρωθυπουργό της χώρας, Ίμραν Χαν, στην κατοικία του. Ο Χαν ήταν φίλος με την μητέρα του Γουίλιαμ, την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Chris Jackson via Getty Images

Ο δούκας και η δούκισα του Κέιμπριτζ συζήτησαν με τον πρωθυπουργό εντός της κατοικίας ενώ οι σημαίες και των δύο χωρών ήταν εκεί ως σύμβολο ενότητας. Στη συνέχεια συνάντησαν και τον πρόεδρο της χώρας Άριφ Αλβί και την σύζυγό του, Σαμίνα Αλβί στο προεδρικό μέγαρο.

Chris Jackson via Getty Images

Το βράδυ το πριγκιπικό ζεύγος ήταν καλεσμένο στη δεξίωση που διοργάνωσε προς τιμήν τους, ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής στο Πακιστάν. Η Κέιτ εντυπωσίασε με την καταπληκτική πράσινη τουαλέτα που φόρεσε, δημιουργία της Τζένι Πάκχαμ, ενώ ο Γουίλιαμ φόρεσε ένα παραδοσιακό sherwani.

Chris Jackson via Getty Images
Chris Jackson via Getty Images
Chris Jackson via Getty Images

Την Τετάρτη το ζευγάρι ταξίδεψε στην οροσειρά Χίντου Κους όπου τους έκαναν μια ξενάγηση συζητώντας για τον παγετώνα Τσατίμπο και το πως έχει επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή.

Pool/Samir Hussein via Getty Images
Pool/Samir Hussein via Getty Images
Pool/Samir Hussein via Getty Images

Αργότερα το πριγκιπικό ζεύγος επισκέφτηκε την φυλή Καλάς, στα βουνά Χίντου Κους στο βόρειο τμήμα της χώρας. Το πριγκιπικό ζευγάρι είχε μια θερμή υποδοχή από τα μέλη της φυλής, τα οποία είχε επισκεφτεί και πριν 28 χρόνια η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Οι ντόπιοι έδωσαν στον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον ένα βιβλίο αφιερωμένο στην επίσκεψη της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο χωριό τους.

Samir Hussein via Getty Images

Ο Γούλιαμ και η Κέιτ άκουσαν τα προβλήματα των χωρικών και στη συνέχεια παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς, που παρουσίασαν προς τιμήν τους οι ντόπιοι.

POOL New / Reuters
POOL New / Reuters

Σήμερα, ημέρα Πέμπτη ο δούκας και η δούκισσα αναμένονται να επισκεφτούν την πόλη Λαχόρη, ένα σημαντικό μέρος του Πακιστάν για την ανεξαρτησία του και προηγουμένως της Ινδίας. Ακόμη έχουν μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο αντικαρκινικό νοσοκομείο, Shaukat Khanum, το οποίο είχε επισκεφτεί και η πριγκίπισσα Νταϊάνα πριν χρόνια.

Το εξειδικευμένο κέντρο ιδρύθηκε το 1994 από τον πρωθυπουργό Ίμραν Χαν στη μνήμη της μητέρας του Σαουκάτ, η οποία πέθανε από καρκίνο το 1984. 

Στη συνέχεια θα επισκεφτούν τα παιδικά χωριά SOS και θα παρευρεθούν σε πάρτι γενεθλίων ενός από τα 150 παιδιά που μένουν στα χωριά. Αργότερα θα επισκεφτούν το τζαμί  Badshahi που είναι το μεγαλύτερο και τελευταίο από τα μεγάλα αυτοκρατορικά τζαμιά που έχτισαν οι Mughals. 

 

πηγή: townandcountrymag/ people/ hellomagazine