ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/06/2019 09:55 EEST

Η Βουλή επιστράτευσε «κρυφές» μοτοσικλέτες για την αποτροπή επιθέσεων

Περιπολούν εξωτερικά του κοινοβουλίου.

Eurokinissi

Ειδικό σχέδιο δράσης εφαρμόζει η φρουρά της Βουλής για την αποτροπή καταδρομικών επιθέσεων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της HuffPost Greece.

Συγκεκριμένα εξωτερικά του κοινοβουλίου περιπολούν ανά οχτάωρο δύο «κρυφές» μοτοσικλέτες με τέσσερις αστυνομικούς αναβάτες, οι οποίοι έχουν υπό την ευθύνη τους τις λεωφόρους Βασιλίσσης Σοφίας, Αμαλίας αλλά και την Ηρώδου Αττικού (συμπεριλαμβανομένου και του Εθνικού Κήπου). Οι μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι εμφανείς στους περαστικούς, καθώς δεν φέρουν διακριτικά της Αστυνομίας. Το ίδιο και οι αστυνομικοί που επιβαίνουν σε αυτές, οι οποίοι έχουν πολιτική περιβολή. Στόχος είναι να μπορούν να αστυνομεύουν και να διακρίνουν ύποπτες κινήσεις, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Το ειδικό σχέδιο εκπονήθηκε ύστερα από την εκτίμηση ότι χρειάζεται πρόσθετη φύλαξη της Βουλής. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες Δευτέρα κινητοποιήθηκε μία από αυτές της μηχανές  της Φρουράς της Βουλής, όταν ένας 65χρονος πέταξε γκαζάκι στο προαύλιο της Βουλής. Ο 65χρονος ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στην Κρατική Ασφάλεια. Πάνω του είχε τσάντα με τέσσερα γκαζάκια, ενώ διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για άτομο που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για ανάλογες ενέργειες.

Sponsored Post