ΔΙΕΘΝΕΣ
17/02/2021 11:43 EET | Updated 17/02/2021 11:47 EET

Η Βρετανία θέλει από το Ντουμπάι αποδείξεις ότι η πριγκίπισσα Λατίφα είναι ζωντανή

«Είναι πολύ ενοχλητικό, μια νεαρή γυναίκα φαίνεται να βρίσκεται σε βαθιά αγωνία», δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ.

Youtube
.

Η Βρετανία δήλωσε την Τετάρτη ότι θέλει να δει αποδείξεις ότι η πριγκίπισσα Λατίφα, μία από τις κόρες του ηγεμόνα του Ντουμπάι, είναι ακόμα ζωντανή μετά το «πολύ ανησυχητικό» βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το BBC, στο οποίο η ίδια αποκάλυψε ότι κρατείτε «όμηρος» σε μια βίλα.

«Δεδομένου αυτού που μόλις είδαμε, νομίζω ότι οι άνθρωποι θα ήθελαν απλώς σε ανθρώπινο επίπεδο να δουν ότι είναι ζωντανή και καλά», δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντομίνικ Ραμπ, στην τηλεόραση του Sky News όταν ρωτήθηκε αν θα υποστήριζε μια κάποιου είδους απόδειξη από το Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Βρετανία ανησυχεί για το βίντεο και τα Ηνωμένα Εθνη θα παρακολουθήσουν το θέμα, δήλωσε ο Ραμπ στο BBC.

«Είναι πολύ ενοχλητικό και μπορείτε να δείτε μια νεαρή γυναίκα μέσα σε  βαθιά αγωνία», είπε ο Ραμπ.

Η πριγκίπισσα Λατίφα είχε τραβήξει την διεθνή τη διεθνή προσοχή το 2018 όταν μια ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κυκλοφόρησε ένα βίντεο με την ίδια να περιγράφει μια αποτυχημένη απόπειρα διαφυγής της από το Ντουμπάι.

Τον περασμένο Μάρτιο, ένας δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου δήλωσε ότι αποδέχτηκε ως βάσιμους τους ισχυρισμούς ότι ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ διέταξε την απαγωγή της Λατίφα. Οι δικηγόροι του σεΐχη απέρριψαν τους ισχυρισμούς αυτούς.

Ερωτηθείς εάν η Βρετανία θα επιβάλει κυρώσεις στα ΗΑΕ μετά το βίντεο, ο Ραμπ είπε: «Δεν είναι σαφές για μένα ότι υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν μια τέτοια ενέργεια».

(με πληροφορίες από Reuters)