ΔΙΕΘΝΕΣ
08/06/2018 12:41 EEST | Updated 08/06/2018 12:41 EEST

«Εδώ δεν κολυμπούν Ναζί». Έκλεψαν τα ρούχα ακροδεξιού πολιτικού στη Γερμανία ενώ έκανε μπάνιο

Axel Schmidt / Reuters

Το σύνθημα «Εδώ δεν κολυμπούν Ναζί» αντίκρισε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), Αλεξάντερ Γκάουλαντ, όταν βγήκε από λίμνη στην οποία κολυμπούσε έξω από το Βερολίνο.

Μάλιστα ο άνδρας αναγκάστηκε να προχωρήσει ημίγυμνος μέσα στους δρόμους υπό τη συνοδεία ενός αστυνομικού, αφού κάποιος έκλεψε τα ρούχα του ενώ εκείνος κολυμπούσε.

Οι τοπικές αρχές δεν έχουν ακόμα εντοπίσει το δράστη, ενώ σημείωσαν πως δεν θεωρούν πως κρύβονται πολιτικά κίνητρα πίσω από την κλοπή, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Independent.

H είδηση έγινε γνωστή από τη φωτογραφία του 77χρονου ημίγυμνου πολιτικού που κυκλοφόρησε στα social media.

Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ είναι μια αμφιλεγόμενη φιγούρα στη Γερμανία αλλά και την Ευρώπη, ενώ πρόσφατα είχε δηλώσει πως η Γερμανία πρέπει επιτέλους να σταματήσει να ζητά συγγνώμη για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι θα πρέπει να είναι περήφανη για τις ενέργειες των ναζιστικών στρατευμάτων.

Κάποτε επίσης είχε ζητήσει την απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων στη Γερμανία, ενώ αναφερόμενος στους νεκρούς του Ολοκαυτώματος είχε μιλήσει για μια «κουτσουλιά πουλιών στην ένδοξη πορεία της Γερμανίας».

Η Διεθνής Επιτροπή του Άουσβιτς είχε χαρακτηρίσει το σχόλιο «εξοργιστικό».

Παρά τις ακραίες απόψεις του γερμανού πολιτικού ωστόσο, η εμπιστοσύνη των πολιτών στο AfD αυξάνεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Για την ακρίβεια πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στη Γερμανία.

Sponsored Post