ΔΙΕΘΝΕΣ
10/05/2021 19:09 EEST

ΕΕ: Πόσο έχουν κοστίσει τα μέτρα ανάκαμψης από την COVID-19

Ποσό τρισεκατομμυρίων.

Getty Images
Επίτροπος Οικονομικών ΕΕ

Ο Επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πάολο Γκεντιλόνι, σε δηλώσεις του, έκανε γνωστό ότι τα μέτρα ανάκαμψης της ΕΕ και των 27 κρατών μελών της, έχουν κοστίσει συνολικά περίπου 4,8 τρισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press.

Η ΕΕ συμφώνησε για ένα κοινό πακέτο ανάκαμψης 750 δισεκατομμυρίων ευρώ και έναν επταετή προϋπολογισμό 1,1 τρισεκατομμυρίων ευρώ που θα προσανατολιστεί έντονα στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς οικονομικής ύφεσης που προκλήθηκε από το COVID-19.

Πολλές σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές πολιτικές εξακολουθούν να εφαρμόζονται σε εθνικό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και τα μέτρα τόνωσης για τις εταιρείες και το εργατικό δυναμικό έχουν επίσης μια τεράστια εθνική συμβολή στις χώρες της ΕΕ.

Από τα πακέτα στήριξης στην Ευρώπη, εξακολουθεί να ξεχωρίζει το «Next Generation EU» των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, διότι επιτρέπει στην ένωση για πρώτη φορά να συγκεντρώσει χρήματα από μόνη της από τις αγορές. Μεγάλο μέρος της βοήθειας θα χορηγηθεί στις φτωχότερες χώρες και αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Με πληροφορίες από AP