ΔΙΕΘΝΕΣ
25/09/2021 08:26 EEST

Ηφαίστειο στη Λα Πάλμα: To σπίτι των "θαυμάτων" που γλίτωσε από τη λάβα

Ενώ η λάβα έχει "καταπιεί" σπίτια, σχολεία και καλλιέργειες, ένα σπίτι Δανών κατάφερε να μείνει ανέγγιχτο από το πέρασμα της.

AP ALFONSO ESCALERO
Σε αυτή τη φωτογραφία που παρέχεται από το iLoveTheWorld, ένα σπίτι παραμένει άθικτο καθώς η λάβα ρέει μετά από έκρηξη ηφαιστείου κοντά στο Las Manchas στο νησί La Palma στα Κανάρια Κανάρια, Ισπανία, Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Eνώ η λάβα που εκλύεται από το ηφαίστειο της Κούμπρε Βιέχα, το οποίο εξερράγη την Κυριακή, συνεχίζει ακάθεκτη το διάβα της στη Λα Πάλμα των Κανάριων Νήσων και ενώ ήδη περισσότερα από 200 σπίτια έχουν καταστραφεί και περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους, ένα μικρό σπιτάκι κατάφερε να παραμείνει άθικτο!

Η φωτογραφία που τράβηξε Alfonso Escalero και έγινε viral, δείχνει το σπίτι περιτριγυρισμένο από ποτάμια λάβας από το ηφαίστειο Cumbre Vieja. Oι χρήστες των social media του έχουν ήδη δώσει την προσωνυμία το ”σπίτι των θαυμάτων”. 

Ανήκει σ′ ένα ζευγάρι συνταξιούχων Δανών της Inge και του Ranier Cocq, που δεν το έχουν επισκεφθεί από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με την El Mundο.

Η Ada Monnikendam, η οποία έχτισε το σπίτι με τον σύζυγό της, είπε ότι ήρθε σε επικοινωνία με το ζευγάρι που της μετέφερε: ”Παρόλο που δεν μπορούμε να πάμε τώρα, είμαστε ανακουφισμένοι που στέκεται ακόμα όρθιο”.

Σύμφωνα με την κα Monnikendam, το ζευγάρι έχει φίλους στην περιοχή που έχουν χάσει τα πάντα λόγω του ηφαιστείου.

Η λάβα έχει καταπιεί σπίτια, σχολεία και μερικές φυτείες μπανάνας.

Πηγή: BBC