ΔΙΕΘΝΕΣ
18/11/2020 16:54 EET | Updated 18/11/2020 16:59 EET

Σρι Λάνκα: Εφαγε ωμό ψάρι σε συνέντευξη Τύπου για να δείξει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος κορονοϊού

Δεν ψάρωσε κανείς.

Huffpost GR

Πολιτικός στη Σρι Λάνκα χρησιμοποίησε έναν διαφορετικό τρόπο για να πείσει τους πολίτες ότι αδίκως έχει πληγεί η βιομηχανία αλιείας από τον κορονοϊό και ότι δεν ελλοχεύει κανένας κίνδυνος στα ψάρια. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο πρώην υπουργός Αλιείας Ντίλιπ Γουεντααράτσι δάγκωσε ένα ωμό ψάρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κολόμπο την Τρίτη.

«Οι συμπολίτες μας που εργάζονται στον χώρο της αλιείας δεν μπορούν να πουλήσουν τα ψάρια τους γιατί ο κόσμος δεν τα τρώει» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο πολιτικός της αντιπολίτευσης, που μέχρι πέρυσι ήταν επικεφαλής του υπουργείου Αλιείας.

Κρατώντας στο χέρι του ένα ψάρι, ο Γουεντααράτσι διαβεβαιώνει τους πολίτες της χώρας ότι η κατανάλωσή του είναι απολύτως ασφαλής και μάλιστα τρώει μια μπουκιά για να το αποδείξει.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η «βουτιά» στις πωλήσεις ψαριών στη Σρι Λάνκα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον εντοπισμό μεγάλης εστίας κρουσμάτων στην Κεντρική Ψαραγορά που βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας τον περασμένο μήνα.

Το ξέσπασμα στην κεντρική αγορά οδήγησε σε χιλιάδες μολύνσεις που εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα.  Δεκάδες χιλιάδες τόνοι ψαριών έχουν παραμείνει απούλητοι μετά το αναγκαστικό «λουκέτο» στην αγορά, ενώ και οι τιμές γι′ αυτό το βασικό είδος της τοπικής διατροφής έχουν κατρακυλήσει.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη, αν η παράτολμη προσπάθεια του πρώην υπουργού είχε αποτέλεσμα στην αγορά τις επόμενες ώρες.