ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/02/2018 15:57 EET

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. σε οίκους ανοχής και «ροζ» ξενοδοχείο της Αθήνας

Eurokinissi

Εφόδους σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας και ροζ ξενοδοχείο πραγματοποίησαν αστυνομικοί χθες Τρίτη για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Άνδρες του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μπήκαν σε έξι οίκους ανοχής.

Συνολικά συνελήφθησαν 13 άτομα, εκ των οποίων ένας Έλληνας και 12 γυναίκες διαφόρων υπηκοοτήτων (Αλβανία, Χιλή, Νιγηρία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Ρωσία). Επιπλέον, σε βάρος μίας υπηκόου Αλβανίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 30 μηνών για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων.

Παράλληλα, μετά από έρευνα για τη λειτουργία «ροζ» ιστοσελίδας, μέσω της οποίας κανονίζονταν ερωτικά ραντεβού έναντι χρηματικής αμοιβής, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας κανόνισαν ραντεβού με δύο γυναίκες, σε ξενοδοχείο στην Αθήνα. Όταν οι γυναίκες (υπήκοοι Ρωσίας και Ουκρανίας) παρέλαβαν το χρηματικό αντίτιμο που αντιστοιχούσε στο ερωτικό ραντεβού, προσήχθησαν και σε βάρος τους συντάχθηκαν Εκθέσεις Αρχής για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ επιπλέον ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες Δημοτικές Αρχές για την επανασφράγιση των οίκων.