ΔΙΕΘΝΕΣ
13/04/2016 04:16 EEST | Updated 13/04/2016 05:56 EEST

Έφοδος του γενικού εισαγγελέα του Παναμά στα γραφεία της Mossack Fonseca

Bobby Yip / Reuters
The company logo of Mossack Fonseca is seen inside the office of Mossack Fonseca & Co. (Asia) Limited in Hong Kong, China April 5, 2016. REUTERS/Bobby Yip

Ο γενικός εισαγγελέας διενήργησε αιφνιδιαστική έρευνα αργά το βράδυ της Τρίτης στα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca στην Πόλη του Παναμά, είπαν σε δήλωσή τους οι αρχές.

Στόχος ήταν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας, να βρεθούν έγγραφα που σχετίζονται με τις πληροφορίες που βγήκαν στο φως «ώστε να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες σε βάρος της εταιρείας».

Η εταιρεία, που εδρεύει στον Παναμά, βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου των "εγγράφων του Παναμά" (Panama Papers), το οποίο έχει φέρει σε δύσκολη θέση αρκετούς ηγέτες κρατών στον κόσμο και έχει ρίξει φως στον σκοτεινό κόσμο των υπεράκτιων εταιρειών.

Η διοίκηση της εταιρείας πάντως επιμένει στη «γραμμή» που υιοθέτησε από τη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο και επιμένει ότι η δραστηριότητά της ήταν σύννομη και ότι, όπως ανέφερε και μετά την εισαγγελική έφοδο, «συνεργάζεται με τις Αρχές». Μάλιστα διαμαρτύρεται πως η μοναδική παρανομία στην υπόθεση ήταν η ίδια η αποκάλυψη των εγγράφων της, καταγγέλλοντας πως έπεσε θύμα χάκιγνκ. Την προηγούμενη ημέρα, η εισαγγελία είχε επισκεφθεί την Mossack Fonseca στο πλαίσιο της καταγγελίας που είχε κάνει για υποκλοπή.

Διαβάστε επίσης: Οι συνέπειες των Panama Papers: Οι χώρες που δείχνουν να επηρεάζονται περισσότερο

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)