ΔΙΕΘΝΕΣ
10/04/2018 07:54 EEST

Έφοδος του FBI στα γραφεία του δικηγόρου του Τραμπ, Μάικλ Κόεν. Για «κυνήγι μαγισσών» κάνει λόγο ο αμερικανός πρόεδρος

Jonathan Ernst / Reuters

Έφοδο στα γραφεία του Μάικλ Κόεν, του προσωπικού δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε το FBI, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο Μάικλ Κόεν βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία έχει ισχυρισθεί ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ και πληρώθηκε πριν από το 2016 για να μην κάνει αποκαλύψεις.

Ο Στίβεν Ράιαν, δικηγόρος του Κόεν, επιβεβαίωσε στους New York Times την έφοδο στα γραφεία του Κόεν και την κατάσχεση ορισμένων «επικοινωνιών». Σύμφωνα με τον Ράιαν, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς τον πληροφόρησαν ότι η αστυνομική επιχείρηση έγινε εν μέρει κατόπιν παραγγελίας του γραφείου του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ.

Ο προσωπικός δικηγόρος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, είναι αντιμέτωπος με έρευνα για παραβίαση του νόμου για τα οικονομικά των προεκλογικών εκστρατειών καθώς και τραπεζική απάτη, έγραψε η εφημερίδα ”The Washington Post” τη Δευτέρα, επικαλούμενη πηγή ενημερωμένη για την υπόθεση.

Πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας έκαναν εφόδους και έψαξαν τα γραφεία και το σπίτι του Κόεν, κάτι που θεωρείται ότι παρήγγειλε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 υπέρ του Τραμπ.

Στο μεταξύ ο αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε την επιχείρηση της ομοσπονδιακής αστυνομίας, την οποία χαρακτήρισε «ντροπή».

«Αυτή η κατάσταση είναι ντροπή», οδηγεί σε «ένα νέο επίπεδο αδικίας», υποστήριξε ο Τραμπ σχολιάζοντας την είδηση.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τις εφόδους στο σπίτι και στα γραφεία του Κόεν «απόλυτο κυνήγι μαγισσών», επέμεινε πως η ομάδα του Μάλερ αποτελείται από ανθρώπους προκατειλημμένους εναντίον του, ενώ επανέλαβε την άποψη ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς δεν έπρεπε να είχε αποποιηθεί κάθε ευθύνη για την έρευνα του Μάλερ.

Ερωτηθείς για άλλη μια φορά εάν θα αποπέμψει τον Μάλερ, ο Τραμπ απέφυγε να απαντήσει.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters)