ΔΙΕΘΝΕΣ
19/03/2017 04:36 EET | Updated 19/03/2017 04:37 EET

Αύξηση του επιπέδου συναγερμού της Γερμανίας για κυβερνοεπιθέσεις

Beck Diefenbach / Reuters
A FireEye information analyst works in front of a screen showing a near real-time map tracking cyber threats at the FireEye office in Milpitas, California, December 29, 2014. FireEye is the security firm hired by Sony to investigate last month's cyberattack against Sony Pictures. Picture taken December 29. REUTERS/Beck Diefenbach (UNITED STATES - Tags: BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY CRIME LAW)

Οι αρχές της Γερμανίας αύξησαν στο επίπεδο της ετοιμότητάς τους για το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, ενώ κυβερνητικοί ιστότοποι ήδη δέχονται επιθέσεις καθημερινά, γράφει η Welt am Sonntag.

«Καταγράφουμε επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών δικτύων σε καθημερινή βάση», δηλώνει στην κυριακάτικη έκδοση της Βελτ ο Άρνε Σένμπομ, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI).

Η BSI συνεργάζεται στενά με αξιωματούχους αρμόδιους για τη διοργάνωση των εκλογών, πολιτικά κόμματα και τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας και μελετά μεθόδους άμυνας έναντι των κυβερνοεπιθέσεων και αντίδρασης σε τέτοιες επιθέσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών, πρόσθεσε ο Σένμπομ.

Το δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της Βελτ δεν δίνει λεπτομέρειες όπως το πόσα είναι τα επίπεδα συναγερμού στα οποία αναφέρεται και τι σημαίνουν. Αναφέρεται πάντως ότι το επίπεδο συναγερμού αποφασίστηκε να αυξηθεί μετά τις κυβερνοεπιθέσεις που καταγγέλθηκαν πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Η BSI αναμένεται να παραχωρήσει μια συνέντευξη Τύπου στο Ανόβερο αύριο Δευτέρα, στο πλαίσιο της CeBIT, της σημαντικότερης ετήσιας έκθεσης του κλάδου της τεχνολογίας στη Γερμανία.

Ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας (BfV), προειδοποίησε στα τέλη του Φεβρουαρίου ότι τα βιομηχανικά ανεπτυγμένα κράτη γίνονται όλο και πιο ευάλωτα στις κυβερνοεπιθέσεις, καθώς αυξάνεται η εξάρτησή τους από την ψηφιακή τεχνολογία.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Sponsored Post