ΔΙΕΘΝΕΣ
22/06/2017 10:25 EEST | Updated 22/06/2017 10:25 EEST

Βρετανία: Κανείς στη βασιλική οικογένεια δεν θέλει να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα, λέει ο πρίγκιπας Χάρι

WPA Pool via Getty Images
LONDON, UNITED KINGDOM - JUNE 15: Britain's Prince Harry speaks to people during his visit to Chatham House, the Royal Institute of International Affairs on June 15, 2017 in London, England.. Prince Harry visited Thursday to open their new extension, The Stavros Niarchos Foundation Floor, which will provide a permanent home for the Queen Elizabeth II Academy for Leadership in International Affairs, along with new meeting and work spaces. (Photo by Matt Dunham - WPA Pool/Getty Images)

Μπορεί η βρετανική βασιλική οικογένεια να είναι η πιο διάσημη βασιλική οικογένεια στον πλανήτη, ωστόσο, σύμφωνα με τον πρίγκιπα Χάρι, κανένα από τα μέλη της δεν θέλει στα αλήθεια τον θρόνο.

«Συμμετέχουμε στον εκμοντερνισμό της βρετανικής μοναρχίας. Δεν το κάνουμε για εμάς τους ίδιους, αλλά για το κοινό καλό του λαού. Αν υπάρχει κάποιος στη βασιλική οικογένεια που να θέλει να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα; Δεν νομίζω, αλλά θα φέρουμε σε πέρας τα καθήκοντά μας όταν έρθει η ώρα» δήλωσε ο 32χρονος πρίγκιπας σε συνέντευξή του στο Newsweek- στην οποία τόνισε πως θα ήθελε να είναι κάτι διαφορετικό από τον «πρίγκιπα Χάρι». Ωστόσο, όπως είπε, έχει επίγνωση πως μπορεί να χρησιμοποιήσει τη θέση του για να «κάνει τη διαφορά».

«Πιστεύω ότι υπάρχει ένα μικρό παράθυρο, όσο ο κόσμος ενδιαφέρεται για εμένα πριν (τα παιδιά του Γουίλιαμ, ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ) αναλάβουν, και πρέπει να το αξιοποιήσω» είπε, σε συνέντευξη που έδωσε στο ανάκτορο του Κένσινγκτον.

Ενθυμούμενος την κηδεία της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, όπου περπάτησε, σε ηλικία 12 ετών, πίσω από το φέρετρό της, στους δρόμους του Λονδίνου, είπε πως από κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να ζητηθεί να κάνει κάτι τέτοιο.

«Η μητέρα μου είχε μόλις σκοτωθεί, και έπρεπε να περπατήσω μια μακρά διαδρομή πίσω από το φέρετρό της, περιτριγυρισμένος από χιλιάδες ανθρώπους που με παρακολουθούσαν, ενώ εκατομμύρια ακόμα το έκαναν από την τηλεόραση. Δεν πιστεύω πως θα έπρεπε να ζητηθεί από κανένα παιδί να το κάνει αυτό, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν νομίζω πως θα γινόταν σήμερα».

Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη μητέρα του επειδή τον βοήθησε να δει πώς είναι μια «απλή ζωή», προσθέτοντας πως κάνει μόνος του τις αγορές του. «Θα προκαλούσε έκπληξη στον κόσμο πόσο απλά ζούμε εγώ και ο Γουίλιαμ» είπε σχετικά.

Ο πρίγκιπας Χάρι, που έχει υπηρετήσει με τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις στο Αφγανιστάν και έχει δεσμό με την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ, πρόσθεσε ότι αν έκανε παιδιά, θα είχαν μια συνηθισμένη ζωή, λέγοντας πως «ακόμα και αν ήμουν βασιλιάς, θα έκανα μόνος μου τα ψώνια μου. Αλλά θέλει ισορροπία. Δεν θέλουμε να χαθεί η μαγεία...ο βρετανικός λαός και όλος ο κόσμος χρειάζονται τέτοιους θεσμούς».

«Η μοναρχία είναι μια δύναμη καλού και θέλουμε να συνεχίσουμε τη θετική ατμόσφαιρα που έχει επιτύχει η βασίλισσα εδώ και πάνω από 60 χρόνια» είπε.

Sponsored Post