ΔΙΕΘΝΕΣ
06/07/2017 03:41 EEST | Updated 06/07/2017 03:42 EEST

Διατεθειμένες να συζητήσουν με τη Ρωσία ζώνες απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία οι ΗΠΑ

Handout . / Reuters
FILE PHOTO: An F/A-18E Super Hornet takes off from the flight deck of the U.S. Navy aircraft carrier USS Nimitz on October 29, 2016. U.S. Navy/Seaman Weston A. Mohr/Handout/File Photo via REUTERS. ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. TPX IMAGES OF THE DAY

Οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να συζητήσουν με τη Ρωσία κοινές προσπάθειες εξεύρεσης σταθερότητας στην εμπόλεμη Συρία, ακόμα και ζώνες απαγόρευσης πτήσεων, είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον την Τετάρτη.

«Εάν οι δύο χώρες μας συνεργαστούν για να εδραιώσουν τη σταθερότητα στο έδαφος, θα δημιουργήσει ένα θεμέλιο για την επίλυση του πολιτικού μέλλοντος της Συρίας», είπε ο Τίλερσον σε γραπτή δήλωσή του πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής των 20 (G20) στο Αμβούργο, την Παρασκευή και το Σάββατο (7-8/7).

Σημειώνεται πως ο Τίλερσον δήλωσε, πριν αναχωρήσει για το Αμβούργο, ότι είναι σημαντικό για τους προέδρους Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν να έχουν μία «καλή ανταλλαγή» απόψεων για το πως βλέπουν την φύση των διμερών σχέσεων.

«Θα έλεγα σε αυτό το σημείο ότι είναι δύσκολο να προβλέψω ποιες είναι οι προθέσεις της Ρωσίας, στο πλαίσιο των σχέσεων με τις ΗΠΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό μέρος της συνάντησης αυτής, θα είναι να γίνει μία καλή ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των προέδρων Τραμπ και Πούτιν, για το πως βλέπουν την φύση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών» πρόσθεσε ο ίδιος.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)