ΔΙΕΘΝΕΣ
11/04/2017 05:56 EEST | Updated 11/04/2017 05:57 EEST

Έτοιμη για πόλεμο δηλώνει η Πιονγκγιάνγκ, μετά την αποστολή αμερικανικής ομάδας μάχης αεροπλανοφόρου στην Κορέα

Handout . / Reuters
The aircraft carrier USS Carl Vinson (CVN 70) transits the Pacific Ocean January 30, 2017. U.S. Navy Photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Tom Tonthat/Handout via Reuters ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. TPX IMAGES OF THE DAY

Εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι οι προετοιμασίες των ΗΠΑ για την εισβολή στο έδαφος της βρίσκονται «σε σοβαρό σημείο προετοιμασίας» με την αποστολή από το αμερικανικό Πεντάγωνο ομάδας μάχης αεροπλανοφόρου, στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου.

Σύμφωνα με το ίδιο εκπρόσωπο «η ξαφνική ανάπτυξη» του αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου Carl Vinson και της ναυτικής μοίρας που το συνοδεύει στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου αποδεικνύει ότι οι «ριψοκίνδυνες κινήσεις της Ουάσιγκτον για την εισβολή στη Βόρεια Κορέα βρίσκονται σε σοβαρό στάδιο υλοποίησης» μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

«Εάν οι ΗΠΑ τολμήσουν να προχωρήσουν στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης, υπό το πρόσχημα μιας “προληπτικής επίθεσης” αλλά και “της αλλαγής ηγεσίας” τότε, η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη ν' αντιδράσει κατά οποιασδήποτε πολεμικής ενέργειας» δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua)