ΔΙΕΘΝΕΣ
26/05/2017 07:20 EEST | Updated 26/05/2017 07:20 EEST

ΗΠΑ: Άνδρας που κορόιδεψε και χτύπησε άνθρωπο με εγκεφαλική παράλυση συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερος και αναζητείται ξανά

YouTube

Οργή έχει προκαλέσει βίντεο από την πόλη του Γουέστ Τσέστερ στις ΗΠΑ, όπου ένας άνδρας φαίνεται να γρονθοκοπεί άνθρωπο με εγκεφαλική παράλυση.

Όπως αναφέρει το Philly Voice, πρόκειται για τον Μπάρι Μπέικερ, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα και μετά πλήρωσε το 10% της εγγύησης που ορίστηκε, ύψους 25.000 δολαρίων, και αφέθηκε ελεύθερος. Τρεις ημέρες αργότερα, οι εισαγγελείς της κομητείας εξέδωσαν εντάλματα σύλληψής του, λόγω παραβίασης των όρων της αναστολής του, καθώς είχε και στο παρελθόν μπλεξίματα με τον νόμο.

«Παραδόθηκε μόνος του τη δευτέρα...μετά την καταβολή της εγγύησης, η αρμόδια υπηρεσία συνειδητοποίησε πως υπήρχε ανοικτή υπόθεση για τον ίδιο και πως είχε δύο τεχνικές παραβιάσεις. Ήταν τότε που οι νέες κατηγορίες παραβίασαν τους όρους αναστολής του» ανέφερε ο εισαγγελέας Τομ Χόγκαν.

Το πρώτο ένταλμα που εκδόθηκε την Πέμπτη ήταν σε σχέση με το ότι δεν πλήρωσε αποζημίωση για μια υπόθεση του 2009 που είχε να κάνει με κλοπή οχήματος, καθώς και άλλα πρόστιμα και δαπάνες. Ένα δεύτερο ένταλμα εκδόθηκε επειδή δεν εμφανίστηκε σε ακροαματική διαδικασία για θέμα ενδοοικογενειακών σχέσεων την Πέμπτη.

Όσον αφορά στην υπόθεση της επίθεσης του 29χρονου εναντίον ατόμου με εγκεφαλική παράλυση, το συμβάν έλαβε χώρα στις 10 Μαΐου. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Μπέικερ και φίλοι του ήταν σε ένα κατάστημα όταν ο 22χρονος άνδρας πάρκαρε το αυτοκίνητό του και βγήκε έξω από αυτό. Οι κάμερες του καταστήματος κατέγραψαν τον 29χρονο να κοροϊδεύει το θύμα για τον τρόπο που περπατούσε. Όταν ο 22χρονος βγήκε ξανά από το κατάστημα, ο Μπέικερ συνέχισε να τον κοροϊδεύει και τον χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο.