ΔΙΕΘΝΕΣ
16/11/2017 09:44 EET | Updated 16/11/2017 09:45 EET

«Καλά στην υγεία του» ο Βρετανός εξερευνητής που είχε χαθεί στην Παπούα Νέα Γουϊνέα

Harold Cunningham via Getty Images
Benedict Allen during Explorer Benedict Allen Opens 2006 Bankside Frost Fair at Bankside Riverwalk in London, Great Britain. (Photo by Harold Cunningham/WireImage)

Ο Βρετανός εξερευνητής Μπένεντικτ Άλεν, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στην Παπούα Νέα Γουϊνέα, ενώ αναζητούσε μια φυλή ιθαγενών που δεν είχε επαφή με τον έξω κόσμο, εθεάθη «ζωντανός και καλά στην υγεία του», κοντά σε διάδρομο προσγείωσης.

Ο Φρανκ Γκάρντνερ του BBC είπε πως ο Άλεν είχε ζητήσει να διασωθεί και ότι σε εξέλιξη είναι προσπάθειες για να γίνει αυτό, ωστόσο «δεν έχει ακόμα διαφύγει τον κίνδυνο».

Έρευνες για τον εντοπισμό του 57χρονου εξερευνητή άρχισαν αφού η οικογένειά του ανέφερε πως δεν εμφανίστηκε στις πτήσεις με τις οποίες ήταν να επιστρέψει στη χώρα του. Ο ίδιος ταξίδευε με σκοπό να έρθει σε επαφή ξανά με την απομονωμένη φυλή των Γιαΐφο, την οποία είχε πρωτοσυναντήσει πριν από 30 χρόνια. Η ατζέντισσά του, Τζο Σάρσμπι, είπε πως ο συντονιστής της αποστολής New Tribe στην Παπούα Νέα Γουϊνέα, Κιθ Κόπλεϊ, επιβεβαίωσε εγγράφως πως ο Άλεν ήταν «ασφαλής, και καλά στην υγεία του» σε έναν απομακρυσμένο διάδρομο προσγείωσης 20 μίλια βορειοδυτικά της Ποργκέρα στην επαρχία Ένγκα, προσθέτοντας πως είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τον προσδιορισμό της ακριβούς θέσης του και τη διάσωσή του. Όπως σημειώθηκε, ο διάδρομος δεν προσβάσιμος οδικώς, οπότε ελπιζόταν πως ένα ελικόπτερο θα μπορούσε να αποσταλεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το BBC, φαίνεται πως τα σχέδια του εξερευνητή- ο οποίος σκόπιμα δεν είχε πάρει μαζί του δορυφορικό τηλέφωνο, δεν είχε δώσει συντεταγμένες για το πού σκόπευε να τελειώσει το ταξίδι του και δεν είχε έτοιμο σχέδιο διάσωσης- ανατράπηκαν εξαιτίας του ξεσπάσματος συγκρούσεων μεταξύ φυλών στην περιοχή.

Sponsored Post