ΔΙΕΘΝΕΣ
21/09/2017 15:40 EEST | Updated 21/09/2017 19:02 EEST

O Τραμπ διευρύνει τις κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας

BRENDAN SMIALOWSKI via Getty Images
US President Donald Trump waits for a meeting with South Korea's President Moon Jae-in at the Palace Hotel during the 72nd United Nations General Assembly September 21, 2017 in New York City. / AFP PHOTO / Brendan Smialowski (Photo credit should read BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/Getty Images)

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε νέο διάταγμα που διευρύνει τις κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της.

Όπως αναφέρει το BBC, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει λάβει την άδεια να στοχοποιήσει εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν οικονομικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας έχει κάνει σύσταση σε άλλες κινεζικές τράπεζες να παύσουν τις σχέσεις τους με την Πιονγκγιάνγκ.

Το νέο αυτό διάταγμα έρχεται δύο εβδομάδες αφού τα Ηνωμένα Έθνη ενέκριναν νέες κυρώσεις σε βάρος της χώρας για την πρόσφατη πυρηνική της δοκιμή.

Διαβάστε επίσης:Την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων στην Πιονγκγιάνγκ εγκρίνει η ΕΕ

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ανακοίνωσε ότι οι τράπεζες που πραγματοποιούν συναλλαγές στη Βόρεια Κορέα δεν θα επιτρέπεται να λειτουργούν εντός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στο πλαίσιο των νέων κυρώσεων.

«Καμία τράπεζα σε καμία χώρα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να διευκολύνει την καταστρεπτική συμπεριφορά του Κιμ Γιονγκ Ουν», δήλωσε ο Μνούτσιν στους δημοσιογράφους.

«Τα ξένα χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα έχουν λάβει πλέον την προειδοποίηση ότι από εδώ και στο εξής μπορούν να επιλέγουν να συνεργάζονται είτε με τις ΗΠΑ, είτε με τη Βόρεια Κορέα αλλά όχι και με τις δύο», διεμήνυσε.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι όποιες κυρώσεις που επιβλήθηκαν με το νέο εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε σήμερα ο πρόεδρος Τραμπ στοχεύουν μελλοντικές και όχι παρελθοντικές συμπεριφορές.