ΔΙΕΘΝΕΣ
24/08/2017 10:09 EEST | Updated 24/08/2017 10:10 EEST

«Ο Αγών του»: Εξώφυλλο γερμανικού περιοδικού με τον Τραμπ να χαιρετά ναζιστικά

Joshua Roberts / Reuters
U.S. President Donald Trump speaks at a campaign rally in Phoenix, Arizona, U.S., August 22, 2017. REUTERS/Joshua Roberts

Τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να χαιρετά ναζιστικά, έχει στο εξώφυλλό του το νέο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Stern- εικόνα που συνοδεύει με το σχόλιο «Sein Kampf» («Ο Αγών του», στο πρότυπο του «Mein Kampf» του Αδόλφου Χίτλερ).

Κάτω από το «Sein Kampf» είναι γραμμένα τα εξής: «Νεοναζί, Κου Κλουξ Κλαν, Ρατσισμός: Καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ υποδαυλίζει το μίσος στην Αμερική».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχτηκε έντονες κριτικές για τη στάση του απέναντι στις συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών της ανωτερότητας των λευκών και αντιρατσιστικών οργανώσεων στη Βιρτζίνια, αποκορύφωμα των οποίων ήταν μια νεκρή, η 32χρονη Χέδερ Χέγιερ, και 19 τραυματίες. Οι συγκρούσεις προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στην πρόταση απομάκρυνσης αγάλματος του στρατηγού Ρόμπερτ Λη- ενός εκ των στρατιωτικών ηγετών της Συνομοσπονδίας (των Νοτίων) κατά τον Αμερικανικό Εμφύλιο.

Ο Τραμπ κατηγόρησε και τις δύο πλευρές για τη βία, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο από πλευράς Ρεπουμπλικανών όσο και Δημοκρατικών.