ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/11/2016 15:23 EET | Updated 17/11/2016 15:23 EET

Προσαγωγές στη ΓΑΔΑ για τη ληστεία στις αποθήκες του ΕΟΠΥΥ με λεία φάρμακα αξίας 1.500.000 ευρώ

Eurokinissi

Σε προσαγωγές υπόπτων για τη ληστεία που είχε γίνει στις 18 Οκτωβρίου 2016 στις κεντρικές αποθήκες του ΕΟΠΥΥ στου Ρέντη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για τρία άτομα, τα οποία εξετάζονται για το κατά πόσο είναι οι ληστές που άρπαξαν φάρμακα αξίας περίπου 1.500.000 ευρώ δρώντας καλά οργανωμένα.

Οι ύποπτοι βρίσκονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ανακρίνονται από αξιωματικούς της Ασφάλειας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται οι προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις και να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι η Αστυνομία έχει εντοπίσει πλήθος φαρμάκων, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από τις αποθήκες του ΕΟΠΥΥ.

Η ληστεία είχε γίνει τα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου 2016 όταν τρεις ένοπλοι εισέβαλλαν στις εγκαταστάσεις του οργανισμού στην οδό Πειραιώς 167. Οι κουκουλοφόροι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον φύλακα, εισέβαλλαν στις αποθήκες και μετά από αρκετές ώρες παραμονής τους εκεί άρπαξαν φάρμακα μεγάλης αξίας, μέρος των οποίων φόρτωσαν και στο αυτοκίνητο του φύλακα με το οποίο διέφυγαν.

Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που είχαν κλαπεί αφορούσαν σε διάφορες κατηγορίες παθήσεων, όπως Νεφρικής Ανεπάρκειας (ερυθροποιητίνες), Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας, Κυστικής Ίνωσης, Μεσογειακής Αναιμίας (φάρμακα αποσιδήρωσης), Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας και Νεοπλασιών.

Κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ είχε καταγράψει τις απώλειες φαρμάκων και τις ζημίες που υπέστη ο χώρος του φαρμακείου μετά τη ληστεία.