ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/03/2017 12:46 EET | Updated 09/03/2017 12:46 EET

Ανοίγει ο δρόμος για 25 νέα υδατοδρόμια: Για ποια νησιά έδωσε «πράσινο φως» το ΓΕΝ

Jelena990 via Getty Images
Split, Croatia - July 29, 2016: Hydroplane taking off in Split, Croatia. Split is popular coastal touristic destination during summer.

«Πράσινο φως» για την αδειοδότηση υδατοδρομίων σε Αστυπάλαια, Μύκονο, Λέρο, Λειψούς, Ρόδο, Κω, Τήλο, Χάλκη, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Σύμη, Σύρο, Μήλο, Θήρα, Πάρο, Νάξο, Κύθνο, Κέα, Αμοργό, Άνδρο, Σίκινο, Αγαθονήσι έδωσε με έγγραφό του το ΓΕΝ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του υφυπουργού Ναυτιλίας, Νεκτάριου Σαντορινιού.

«Η έναρξη και η λειτουργία της σύνδεσης των νησιών του Αιγαίου, μέσω υδατοδρομίων, που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων και των ίδιων των νησιωτών, πρόκειται να φέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο μετακίνησης και επικοινωνίας των νησιών μεταξύ τους» αναφέρεται σχετικά.

Όπως σημειώνεται, το υπουργείου παρακολουθεί στενά την πορεία προς την ολοκλήρωση του πλαισίου λειτουργίας των υδατοδρομίων, συμμετέχοντας σε κοινές ομάδες εργασίας με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ενημερώνοντας, παράλληλα, τους τοπικούς φορείς για κάθε εξέλιξη, «καθώς θεωρεί ότι είναι κομβικής σημασίας η αρχή λειτουργίας αυτού του εναλλακτικού τρόπου μετακίνησης για τους νησιώτες».

Επίσης, όπως συμπληρώνεται, η κυβέρνηση «αποδεικνύει την πρόθεσή της για στήριξη της νησιωτικότητας επισπεύδοντας την διαδικασία αδειοδότησης των υδατοδρομίων τόσο με την εν λόγω ενέργεια, όσο και με την κατάθεση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, του νομοθετικού πλαισίου για την λειτουργία τους».