ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/07/2017 08:11 EEST | Updated 05/07/2017 10:48 EEST

ESM: Την Παρασκευή η απόφαση για την έγκριση της δόσης

Nicolas Koutsokostas via Getty Images
Ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ

(Upd) - Tην Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη, συνεδρίαση του ΔΣ του ESM για την εκταμίευση της τρίτης δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Ωστόσο, το εκτελεστικό συμβούλιο ενέκρινε τo συμπληρωματικό μνημόνιο μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος. Πρόκειται για το έγγραφο που επικαιροποιεί τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση στο αρχικό μνημόνιο που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕSM, οι διοικητές του μηχανισμού συζήτησαν επίσης τις εκκρεμείς νομικές υποθέσεις που αφορούν τους εμπειρογνώμονες του TAIΠEΔ (Ταμείο Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων της Ελλάδας) και τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή), καθώς και την πρόοδο στα προαπαιτούμενα του ΔΝΤ.

«Οι διοικητές ενθάρρυναν την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει γρήγορα τα εκκρεμή ζητήματα. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την έγκριση της τρίτης δόσης της οικονομικής βοήθειας του ΕSM στην Ελλάδα ύψους 8,5 δισ. ευρώ από το ΔΣ του ΕSM» αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η προγραμματισμένη για σήμερα τηλεδιάσκεψη του ΔΣ του ESM (δηλαδή των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης) θα πραγματοποιηθεί τελικά την Παρασκευή, 7 Ιουλίου.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post