ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/05/2017 03:42 EEST | Updated 09/05/2017 03:42 EEST

Τι αλλαγές έρχονται στα capital controls

Marko Djurica / Reuters
Tourists line up at an ATM at Athens international airport upon their arrival in Greece June 29, 2015. Greece closed its banks and imposed capital controls on Sunday to check the growing strains on its crippled financial system, bringing the prospect of being forced out of the euro into plain sight. REUTERS/Marko Djurica

Σειρά αλλαγών στα capital controls πρόκειται να ακολουθήσει το οριστικό κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ειδήσεις».

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται αύξηση του ορίου αναλήψεων από γκισέ και ΑΤΜ στα 2.000 ευρώ τον μήνα (στην ουσία πρόκειται για αύξηση του ορίου στα 500 ευρώ ανά εβδομάδα), καθώς και κινήσεις για να επιτραπεί το άνοιγμα νέων λογαριασμών και τη διευκόλυνση των συναλλαγών ιδιωτών και επιχειρήσεων με τράπεζες και εταιρείες στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, εξετάζεται το άνοιγμα νέων λογαριασμών όψεως ή καταθετικών, με την προσθήκη δικαιούχων, καθώς και η ενεργοποίηση αδρανών λογαριασμών. Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, εξετάζεται η αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών που επιστρέφουν στις τράπεζες από το 30% στο 60%, καθώς και αύξηση του ποσοστού μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα 1.000 ευρώ στα 2.000 ευρώ για κάθε πελάτη ανά μήνα.

Sponsored Post