ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/07/2017 05:45 EEST | Updated 28/07/2017 05:46 EEST

Γραπτές εξηγήσεις για την απελευθέρωση των μελών του «Ρουβίκωνα» ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής ο Μητσοτάκης

Sooc

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε στον ΣΚΑΙ πως θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, γραπτές εξηγήσεις για ποιο λόγο αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη του «Ρουβίκωνα» που εισέβαλαν στο προαύλιο του κοινοβουλίου.

«Η μόνη εντολή που παίρνουν σήμερα οι αστυνομικοί είναι να κάνουν τους ταξιτζήδες στον “Ρουβίκωνα” που είναι ο ίδιος που έκανε παρέλαση στα Εξάρχεια κρατώντας καλάσνικοφ» τόνισε. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε παράλληλα πως υπάρχει σήμερα μια εξοργιστική ανοχή σε όλες τις ακροαριστερές ομάδες και επαναφέρουν και το πανεπιστημιακό άσυλο, για να τους διευκολύνουν στην κατασκευή βομβών.

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει τώρα δεν έχει ξαναγίνει. «Μέχρι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη θεσμικό εμπόδιο και δεν το έχει πάρει πίσω. «Οι υπουργοί βρίζουν τους δικαστές και ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε την αλλαγή σύνθεσης δικαστηρίου στην υπόθεση της Ηριάννας» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.  

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως έχει βαρύτατες ευθύνες για το πρώτο επτάμηνο του 2015, αλλά δεν δρούσε μόνος του. Θα θέλαμε, είπε. η εξεταστική που θα γίνει κάποια στιγμή να καλέσει τον κ. Βαρουφάκη και να μάθουμε τι έγινε, ενώ επεσήμανε επίσης πως οι δεύτερες εκλογές του 2015 δεν είναι «κολυμπήθρα του Σιλωάμ».