ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/04/2017 09:38 EEST | Updated 01/04/2017 09:38 EEST

Προς αλλαγή της τελευταίας στιγμής στις Πανελλαδικές, με επιπλέον δυνατότητα εξέτασης σε πέμπτο μάθημα

Sooc

Μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει ξανά η αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2017, προκειμένου οι μαθητές να μπορούν να δηλώσουν και 5ο εξεταζόμενο μάθημα, δήλωσε στον ΣΚΑΙ την Παρασκευή ο γγ του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, δύο περίπου μήνες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του «Έθνους», οι αλλαγές αφορούν σε μαθητές οι οποίοι θα ήθελαν να εξετασθούν και σε 5ο μάθημα, αλλά δεν τον δήλωσαν το προηγούμενο διάστημα, και τώρα λόγω της μείωσης των εισακτέων νιώθουν ότι έχουν εγκλωβιστεί σε περιορισμένες επιλογές.

Σύμφωνα με τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν έως τα τέλη Φεβρουαρίου ότι θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα αν επιθυμούν να διεκδικήσουν θέση στις σχολές μόνον ενός επιστημονικού πεδίου, Εάν θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε σχολές και από δεύτερο πεδίο, πρέπει να εξεταστούν σε πέμπτο μάθημα. Ο κ. Παντής, είπε ότι «είναι αίτημα εύλογο, σωστό να ανοίξουμε τη διαδικασία για δυνατότητα δήλωσης από τους υποψηφίους πέμπτου μαθήματος. Από Δευτέρα το υπουργείο θα δει το αίτημα και θα το κάνει», προσθέτοντας ότι «αυτό ζητούν οι γονείς».

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής», πολλοί υποψήφιοι επειδή στοχεύουν μόνον στις ιατρικές δήλωσαν τον Φεβρουάριο να εξεταστούν μόνο σε 4 μαθήματα για να έχουν λιγότερο φόρτο και να περισσότερο χρόνο προετοιμασίας- ενώ πέρυσι μόνο το 25% των υποψηφίων εξετάστηκε σε πέμπτο μάθημα. Ωστόσο, με τη φετινή μείωση του αριθμού των εισακτέων σε περιζήτητες σχολές, οι πιθανότητες εισαγωγής μειώνονται.

Ωστόσο ο κ. Παντής, μιλώντας στην «Καθημερινή», διευκρίνισε ότι το θέμα είναι υπό εξέταση και δεν υπάρχει οριστική απόφαση.

Sponsored Post