ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/09/2017 06:43 EEST | Updated 16/09/2017 10:22 EEST

Κουρουμπλής: Δεν υπάρχει μαύρη θάλασσα. Γεωργιάδης: Θερμός υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα διαχείρισης του Αγία Ζώνη ΙΙ

Eurokinissi

Με έντονη κόντρα στον ΣΚΑΙ, μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη- ο οποίος ζήτησε εκ νέου την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή και κατήγγειλε πως μέλος της ομάδας διαχείρισης του Αγία Ζώνη ΙΙ ήταν θερμός υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ- συνεχίστηκε η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό.

Την πρόθεση του να μην παραιτηθεί επανέλαβε, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ζήτησε συγγνώμη για την προτροπή του προς τους πολίτες να πάνε για μπάνιο άφοβα, αποδίδοντας την στη ροή του προφορικού λόγου. Σημείωσε επίσης ότι οι πρώτες εργασίες απορρύπανσης άρχισαν 3 ώρες μετά το ναυάγιο, καθώς η βύθιση έγινε στις 2.30 τα ξημερώματα και τα απορρυπαντικά σκάφη δεν μπορούν να επιχειρήσουν νύχτα. Τόνισε ότι το πρώτο σκάφος του λιμενικού έφτασε στο σημείο ένα τέταρτο μετά το σήμα sos που εξέπεμψε το πλοίο. Επίσης πρόσθεσε μάλιστα ότι χρειάστηκαν 5 μέρες προκειμένου να στεγανοποιηθεί πλήρως το πλοίο και συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχει μαύρη θάλασσα», κατηγορώντας ΜΜΕ και αντιπολίτευση  για «μαύρη προπαγάνδα».

«Το ναυάγιο έγινε πολύ κοντά στο υπουργείο Ναυτιλίας και με καλές καιρικές συνθήκες. Αν είχε βυθιστεί μεγαλύτερο πλοίο, το μαζούτ θα είχε φτάσει μέχρι την Ακρόπολη», αντέτεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατέστρεψε το Σαρωνικό και ήθελε να υποβαθμίσει το γεγονός του ναυαγίου και τη ρύπανση, λέγοντας ότι στην ομάδα διαχείρισης του πλοίου είναι μέλος ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για πολιτικούς λόγους και από ανικανότητα τα έκανε θάλασσα, για αυτό, είπε, ο κ Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού.

ΣΥΡΙΖΑ: Γραφικός ψεύτης ο κ. Γεωργιάδης

Σε ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης ξεπέρασε και τον πιο χυδαίο του εαυτό», καθώς «σε σημερινή του τηλεοπτική εμφάνιση στον ΣΚΑΙ έφτασε στο σημείο να πει ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην "ομάδα διαχείρισης" του πλοίου Αγία Ζώνη ΙΙ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι μόνο ένας γραφικός ψεύτης, είναι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη» και πως «τα όσα απίθανα εκστομίζει δεν βαραίνουν μόνο τον ίδιο, αλλά το σύνολο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Sponsored Post