ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/07/2017 07:08 EEST | Updated 13/07/2017 07:09 EEST

Νυχτερινές παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη την Τετάρτη

Daniele Faccioli/Stocktrek Images via Getty Images
A Turkish Air Force modern F-16D Block50+ Fighting Falcon taking off, equipped with conformal fuel tanks.

Συνολικά επτά τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου και παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας την Τετάρτη, σε βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, επρόκειτο για έναν σχηματισμό 6 αεροσκαφών, εκ των οποίων τα 2 ήταν οπλισμένα, και ένα μεμονωμένο CN-235. Συνολικά σημειώθηκαν 2 παραβάσεις ΚΕΚ και 1 παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου. Δεν υπήρξαν εμπλοκές ή υπέρπτηση.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του militaire.gr , ο σχηματισμός των τουρκικών μαχητικών εμφανίστηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ στην περιοχή μεταξύ Λέσβου και Λήμνου, και παρέμεινε στην περιοχή πετώντας σε χαμηλό ύψος μέχρι την αναχαίτιση των τουρκικών αεροπλάνων από ελληνικά μαχητικά. Σύμφωνα με το militaire.gr, η νυχτερινή εμφάνιση των τουρκικών αεροσκαφών προκάλεσε συναγερμό στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία, καθώς είναι ασυνήθιστο από τουρκικής πλευράς- και φαίνεται να εντάσσεται στο κλίμα εκνευρισμού στην Άγκυρα για τις εξελίξεις με τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Sponsored Post