ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/02/2017 18:52 EET | Updated 13/02/2017 18:53 EET

Παππάς: Δεν χρειάζονται μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση. Δεν θα υπάρξουν μέτρα μετά το 2018

Sooc

Δεν χρειάζονται μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση, τόνισε ο υπουργός Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Επιχειρηματολογώντας ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στο γιατί δεν απαιτούνται μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, υπογράμμισε εξάλλου, «εμείς δεν θέλουμε μέτρα μετά το 2018, δεν θα υπάρξουν μέτρα μετά το 2018». Για να προσθέσει, «τα τεχνικά κλιμάκια θα πρέπει να γυρίσουν όταν υπάρξει πολιτική συμφωνία».

«Η διαπραγμάτευση θα έπρεπε να είχε κλείσει», και αν αυτό δεν συνέβη, ευθύνονται οι θεσμοί και οι διαφωνίες τους που χρησιμοποιούνταν ως άλλοθι, υποστήριξε ο υπουργός. Στον αντίποδα, «η Ελλάδα έκανε όλα όσα έπρεπε. Η οικονομία υπεραποδίδει».

«Φεύγει από τη συζήτηση το δημοσιονομικό κενό, τουλάχιστον από πλευράς Κομισιόν», είπε και παρέθεσε σειρά οικονομικών δεικτών που βελτιώνονται σε συνδυασμό με την υποχώρηση της ανεργίας.

Όσον αφορά τη στάση του ΔΝΤ, με αφορμή και σχετικές δηλώσεις της επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ, ο υπουργός Ν. Παππάς ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν ζητά εξαιρέσεις, αλλά να λέει (το Ταμείο) την αλήθεια και όχι ψέματα για τις συντάξεις και τους φόρους.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας αντέτεινε ότι «όποιος ακούει τον πρωθυπουργό και τον κ. Παππά νομίζει ότι όλα πάνε καλά, μακάρι να ήταν έτσι».

Δεν αμφισβήτησε το πλεόνασμα, αλλά το πώς προέκυψε. «Από την υπερφορολόγηση των ελληνικών επιχειρήσεων», απάντησε ο ίδιος. Ενώ εκτίμησε ότι δεν είναι συντηρήσιμη η ανάπτυξη που προβλέπεται. «Είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία», ανέφερε ακόμη αν και αναγνώρισε ότι γι' αυτό υπεύθυνη δεν είναι μόνον η σημερινή κυβέρνηση.

Ένα άλλο πρόβλημα που μεγέθυνε η σημερινή κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Ν. Δένδια, είναι τα «κόκκινα» δάνεια, τα χρέη: «Οι πάντες έχουν ‘φεσώσει' τους πάντες, στην παγκόσμια Ιστορία δεν υπάρχει άλλο τέτοιο χρέος, πλην εκείνου της Ιταλίας», σημείωσε επίσης.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post