ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/06/2017 11:51 EEST | Updated 24/06/2017 11:59 EEST

ΝΔ: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους συμβασιούχους. Πώς θα ανανεώσει τις συμβάσεις;

Sooc

«Οι κυβερνητικοί αρχιτέκτονες του σημερινού χάους στην καθαριότητα συνεχίζουν να εμπαίζουν τους συμβασιούχους και την κοινωνία και να αγνοούν το Σύνταγμα και τη Δικαιοσύνη» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με το θέμα των εργαζομένων στην καθαριότητα.

«Αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη από τους εργαζόμενους και να βρουν μια ρεαλιστική λύση για τα δεδουλευμένα, υπόσχονται μονιμοποιήσεις με συγκαλυμμένο τρόπο.Η ανικανότητα, ο πανικός και η αγάπη τους για την καρέκλα δεν τους αφήνει να βάλουν μυαλό» συμπληρώνεται.

 

«Ήδη, οι ανανεώσεις συμβάσεων που ξεκίνησαν με το νόμο Κατρούγκαλου, το Μάιο του 2015, έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το Ανώτατο Δικαστήριο. Πώς, λοιπόν, η Κυβέρνηση θα τις ανανεώσει εκ νέου; Η έκτακτη ανάγκη που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της Κυβέρνησης δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για ανανεώσεις και σωρηδόν μονιμοποιήσεις μέσω προσλήψεων.Εξάλλου, ακόμα και αν σπαταληθούν όλες οι προσλήψεις που προβλέπει το Μνημόνιο για τα έτη 2017 - 2018 σε συμβασιούχους των Ο.Τ.Α., το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί, καθώς οι συμβασιούχοι είναι πολύ περισσότεροι.Και σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, καθώς προτεραιότητα έχει η ικανοποίηση των αναγκών στην υγεία, στην παιδεία και σε άλλους κοινωνικούς τομείς».

«Συνεπώς, ας μην κοροϊδεύουν άλλο και τους συμβασιούχους και το σύνολο της κοινής γνώμης.Κατάντησε μονότονο, κουραστικό και εξοργιστικό.Η Κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη και δεν της φταίνε ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε οι Δήμαρχοι, ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι ιδιώτες. Οι μοναδικές αιτίες είναι η ανικανότητα, τα ψέματα και οι ιδεοληψίες της» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει τη Δευτέρα παρέμβαση για το θέμα.

Κύκλοι της ΝΔ τονίζουν πως η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το θέμα που έχει προκύψει, επισημαίνοντας πως «αγκυλωμένη στο λαϊκισμό και στην ιδεοληψία της, επιχειρεί, απ' ό,τι βλέπουμε, τα αδιέξοδα που δημιούργησε η ίδια να τα χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για νέες πρωτοβουλίες εκτός συνταγματικού πλαισίου».

 

Όπως λένε στη ΝΔ, το αδιέξοδο δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο από τις εσφαλμένες επιλογές και νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ήδη από το 2015, πρωτοβουλίες που ήταν «κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης». Στην αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζουν πως τόσο η ΝΔ όσο και σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή στη Βουλή, ανέδειξαν την αντισυνταγματικότητα των παρατάσεων και τις καταψήφισαν, ενώ οι Επίτροποι και τα Κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εδώ και ένα χρόνο περίπου, δεν ενέκριναν τα εντάλματα πληρωμής. Συνεπώς, όπως λένε, η κυβέρνηση γνώριζε το πρόβλημα.

 

Την ίδια ώρα προσθέτουν πως εδώ και μήνες η κυβέρνηση, δια των αρμοδίων υπουργών της, δήλωνε ότι πρόθεση της είναι η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και, ενώ η απόφαση ομόφωνα κρίνει ότι δεν μπορεί να γίνει καμία παράταση των συμβάσεων, η κυβέρνηση με απίστευτη προχειρότητα προκρίνει λύση, η οποία ουσιαστικά θέλει να συνεχιστούν οι συμβάσεις αυτές, οι παρατάσεις των οποίων έχουν κριθεί μη νόμιμες.

 

Όπως λένε, η κυβέρνηση επικαλείται λόγους έκτακτης ανάγκης και κινδύνους για τη δημόσια υγεία, οι οποίοι οφείλονται σε δικές της ενέργειες και παραλείψεις και υπόσχεται ολοκλήρωση της προκήρυξης για μονίμους υπαλλήλους εντός 6-8 μηνών, γνωρίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί. Όσον αφορά στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού άνω των 6.000 εργαζομένων, στη ΝΔ υποστηρίζουν πως στην κυβέρνηση αποφεύγουν να ενημερώσουν για τα σχετικά αιτήματα των δήμων για προσλήψεις, τα οποία είναι πολύ λιγότερα.

 

Η ΝΔ αναφέρεται και σε αντιφάσεις ανάμεσα σε κορυφαίους υπουργούς για το αν οι μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα εντάσσονται ή όχι στον περιορισμό των προσλήψεων, αλλά και στο γεγονός ότι οι δεσμεύσεις που έχουν υπογράψει με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προβλέπουν μόνο 1.900 προσλήψεις στους ΟΤΑ για φέτος και καθόλου για τα έτη 2018-2019.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post