ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/09/2017 10:29 EEST | Updated 13/09/2017 10:29 EEST

Βίντεο: Η γκάφα της Apple κατά την παρουσίαση του iPhone X

Stephen Lam / Reuters
Apple Senior Vice President of Worldwide Marketing, Phil Schiller, introduces the iPhone x during a launch event in Cupertino, California, U.S. September 12, 2017. REUTERS/Stephen Lam

Μπορεί η Apple να μονοπώλησε την Τρίτη το ενδιαφέρον στον κόσμο της τεχνολογίας, με την παρουσίαση των νέων smartphones της (iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X), ωστόσο πολλοί έχουν να θυμούνται από την εκδήλωση τη...γκάφα που έλαβε χώρα κατά την επίδειξη ενός εκ των πιο επιφανών λειτουργιών του iPhone X- του κορυφαίου τηλεφώνου της εταιρείας αυτή τη στιγμή- που δεν είναι άλλο από το ξεκλείδωμά του απλά και μόνο κοιτώντας το, μέσω τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επίδειξης, ο Κρεγκ Φεντερίγκι, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, ανέβηκε στη σκηνή για να επιδείξει πόσο εύκολη είναι η χρήση του νέου χαρακτηριστικού. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε με τις πρώτες προσπάθειες, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί οθόνη που ζητούσε από τον χρήστη να πατήσει κωδικό για να ενεργοποιηθεί το Face ID. Ο Φεντερίγκι πήρε ένα δεύτερο τηλέφωνο, στο οποίο η λειτουργία δούλεψε με τη μία.

Πολλοί χρήστες επεσήμαναν πως δεν επρόκειτο για δυσλειτουργία, καθώς ζητούσε τον κωδικό- αλλά πολλοί έσπευσαν να γράψουν πως αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που υπάρχει ήδη στον Touch ID (αναγνώριση μέσω δακτυλικού αποτυπώματος) που υπάρχει σε παλαιότερα μοντέλα.

Αρκετοί βέβαια εξέφρασαν προβληματισμούς για την τεχνολογία αυτή, μεταξύ των οποίων και ο πρώην εργαζόμενος της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως η τεχνολογία σάρωσης προσώπου σίγουρα θα δει κατάχρηση.