ΔΙΕΘΝΕΣ
10/04/2017 08:03 EEST | Updated 10/04/2017 12:35 EEST

Βρετανία: Ένας στους τέσσερις χριστιανούς δεν πιστεύει στην Ανάσταση, σύμφωνα με νέα έρευνα

Getty Images/iStockphoto

Περίπου ένας στους τέσσερις χριστιανούς δεν πιστεύουν ότι ο Χριστός αναστήθηκε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας.

Λιγότεροι από ένας στους τρεις χριστιανούς στη Βρετανία πιστεύουν λέξη προς λέξη όσα αναγράφονται στην Βίβλο σχετικά με την Ανάσταση του Ιησού, με το 41% αυτών να θεωρούν ότι μερικές από τις ιστορίες της Αγίας Γραφής δεν είναι δυνατόν να έχουν συμβεί στην πραγματικότητα.

Η έρευνα της «Palm Sunday» για το BBC κατέδειξε ωστόσο ότι το 23% όσων αυτοαποκαλούνται ως «χριστιανοί», δεν πιστεύουν καθόλου στην Ανάσταση.

Μεταξύ των χριστιανών που πηγαίνουν συχνά στην εκκλησία, το 57% πιστεύουν εξ΄' ολοκλήρου στην Ανάσταση αλλά το 5% αυτών δεν πιστεύει καθόλου σε αυτήν.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Μάντσεστερ, Ντέιβιντ Γουόλκερ σχολιάζοντας τα εν λόγω ευρήματα δήλωσε: «Αυτή η σημαντική έρευνα αποδεικνύει ότι πολλοί Βρετανοί, αν και δεν εκκλησιάζονται συχνά, κατέχουν τις βασικές χριστιανικές πεποιθήσεις».

«Παράλληλα καταδεικνύει ότι τα επίπεδα θρησκευτικής πίστης είναι εκπληκτικά υψηλά σε σχέση με εκείνους που δεν ακολουθούν κάποια θρησκεία, που συχνά αναφέρονται ως "κοσμικοί"΄ή "'άθεοι"».

Πηγή: Daily Telegraph