ΔΙΕΘΝΕΣ
17/01/2017 12:18 EET | Updated 17/01/2017 12:21 EET

Η Airbus υπόσχεται «ιπτάμενα ταξί» μέχρι το τέλος του 2017

H Airbus Group δοκιμάζει ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο, με σύστημα αυτόματου πιλότου το οποίο σχεδιάζει να έχει τελειώσει πριν το τέλος του χρόνου, με σκοπό να βάλει τέλος με αυτόν τον τρόμο στο κυκλοφοριακό χάος με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι οδηγοί των πόλεων.

Η ανακοίνωση έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Airbus, Tom Enders τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ένα συνέδριο τεχνολογίας στο Μόναχο, όπως αναφέρει το Νew Europe.

Ο κ. Enders αναφέρθηκε στο όραμα της Airbus, το οποίο φέρει το όνομα «Urban Air Mobility» και επί της ουσίας αποτελεί ένα σχέδιο για την κατασκευή ιπτάμενων οχημάτων. Ο στόχος της Airbus είναι να δημιουργήσει ιπτάμενα οχήματα στα οποία θα μπορεί να επιβιβάζεται μόνο ένα άτομο και τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από όλους - κάτι σαν ένα ιπτάμενο μέσο μαζικής μεταφοράς . Τα εν λόγω σχέδια ανακοινώθηκαν το φθινόπωρο και φαίνεται ότι τέτοιου είδους «ταξί» θα μπορούσαν να διατεθούν στην αγορά σε όλο τον κόσμο το συντομότερο μέχρι το 2020.

Ο Enders επισήμανε επίσης την περιβαλλοντική βιωσιμότητα αυτών των οχημάτων, έτσι ώστε να αποτρέπεται σταδιακά η ρύπανση του αστικού περιβάλλοντος. Η κοινή χρήση αυτών των οχημάτων θα συμβάλει έτσι ώστε η χρήση τους να γίνει πιο προσιτή στον καθένα.

«Βρισκόμαστε σε πειραματικό στάδιο αλλά παίρνουμε στα σοβαρά την ανάπτυξη αυτού του σχεδίου», είπε ο Enders. Ένα από τα πλεονεκτήματα που φέρουν τα ιπτάμενα οχήματα, σύμφωνα με τον Enders, είναι ότι μέσω αυτών θα μπορούσε να μειωθεί το κόστος που απαιτείται για την κατασκευή υποδομών στις πόλεις.

Να σημειωθεί πως η Airbus δεν είναι πρωτοπόρος στη μάχη για την προώθηση ιπτάμενων οχημάτων στην αγορά. Κινεζικές εταιρείες έχουν ήδη παρουσιάσει πρωτότυπα οχήματα και βρίσκονται στο στάδιο επεξεργασίας και επίλυσης ρυθμιστικών θεμάτων και ζητημάτων μάρκετινγκ.

Sponsored Post