Η συγκινητική ιστορία πίσω από έναν viral λογαριασμό στο Twitter

Η συγκινητική ιστορία πίσω από έναν viral λογαριασμό στο Twitter
Twitter/St Louis Manifest

Πριν από μερικές ημέρες ένας λογαριασμός στο Twitter, στοίχειωσε τους χρήστες του Διαδικτύου. Όλοι άρχισαν μάλιστα να αναδημοσιεύουν τις αναρτήσεις του, για έναν καλό σκοπό.

«Το όνομά μου είναι Regina Blumenstein. Η Αμερική με απομάκρυνε στα σύνορα το 1939. Δολοφονήθηκα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς», αναγράφεται σε μία από τις αναρτήσεις.

«Το όνομά μου είναι Arthur Weinstock. Η Αμερική με απομάκρυνε στα σύνορα το 1939. Δολοφονήθηκα στο στρατόπεδο εξόντωσης Σομπιμπόρ» αναφέρεται σε μία άλλη.

Kαι υπάρχουν και άλλες δεκάδες αναρτήσεις στις οποίες αναφέρονται δεκάδες ονόματα Εβραίων ανθρώπων που δεν τους επετράπη να βρουν καταφύγιο στις Ηνωμένες Πολιτείες και αργότερα σκοτώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί.

Ο λογαριασμός που δημοσιεύει αυτές τις αναρτήσεις έχει το όνομα @Stl_Manifest και ενεργοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Οι αναρτήσεις του ωστόσο ήρθαν να συσχετιστούν με την εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ, που περιλαμβάνει την απαγόρευση εισόδου σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών.

To προεδρικό διάταγμα του Τραμπ, ήρθε να αντικρούσει τα ιδανικά που φαινομενικά εκπροσωπούν οι ΗΠΑ εδώ και αιώνες. Το διάταγμα διακόπτει την εισδοχή όλων των προσφύγων για 120 ημέρες και απαγορεύει για 90 ημέρες την είσοδο πολιτών των εξής χωρών: Συρία, Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν και Υεμένη.

To πιο αποκρουστικό της υπόθεσης είναι ότι το εν λόγω διάταγμα υπεγράφη τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Στον απόηχο της κίνησης του Αμερικανού προέδρου ο λογαριασμός @Stl_Manifest έγινε viral. Τα ονόματα που αναφέρονται στις αναρτήσεις ανήκαν σε Εβραίους που τον Μάιο του 1939 επιβιβάστηκαν στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο SS St Louis για να διαφύγουν από τη Γερμανία.

Το SS St Louis είχε προορισμό την Κούβα, από την οποία οι περισσότεροι Εβραίοι επιβάτες σκόπευαν να περάσουν στις ΗΠΑ, έχοντας ήδη υποβάλει αίτηση για βίζα για να εισέλθουν, σύμφωνα με το Μουσείο του Ολοκαυτώματος. Αλλά δεν έφτασαν ποτέ στις αμερικανικές ακτές και 254 από αυτούς σκοτώθηκαν αργότερα στο Ολοκαύτωμα. Τα ονόματα αυτών των 254 επιβατών άρχισαν να δημοσιεύονται στον συγκεκριμένο λογαριασμό στο Twitter την Παρασκευή.

Πηγή: Mashable

Δημοφιλή