ΔΙΕΘΝΕΣ
21/07/2017 10:50 EEST | Updated 21/07/2017 10:56 EEST

Έφηβοι από το Μπουρουντί αγνοούνται μετά από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό ρομποτικής στην Ουάσινγκτον

Μια πολύ περίεργη ιστορία με πρωταγωνιστές έφηβους νέους από το Μπουρουντί βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 18 Ιουλίου κι έχει κινητοποιήσει τις αρχές στη χώρα της Κεντρικής Αφρικής και στην Αμερική.

Όπως αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα το περιοδικό «Time», όλα ξεκίνησαν όταν 6 νέοι, ηλικίας 16 και 17 ετών, μετέβησαν από το Μπουρουντί στην Ουάσινγκτον για να λάβουν μέρος σ' ένα διαγωνισμό ρομποτικής που θα διεξαγόταν στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Ο διαγωνισμός τελείωσε κι έκτοτε η τύχη των εφήβων αγνοείται. Υπάρχουν μαρτυρίες που θέλουν τους δύο εκ των έξι να προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με τον Καναδά, ωστόσο τίποτα ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις για το αν οι έφηβοι εσκεμμένα προσπαθούν να μην επιστρέψουν στη χώρα τους, ο πρόεδρος της Μπουρουντιανής κοινότητας στις ΗΠΑ δήλωσε πως ίσως οι νέοι να αναζητούν άσυλο εκτός της πατρίδας τους.

Η αστυνομία έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή και έχει κοινοποιήσει τις φωτογραφίες των αγνοουμένων στο twitter, ζητώντας τη βοήθεια όσων γνωρίζουν ή έχουν δει κάτι.