ΔΙΕΘΝΕΣ
14/02/2017 09:00 EET | Updated 15/02/2017 02:40 EET

Νεκρός (και) ο αδελφός του Κιμ Γιονγκ ουν. Αναφορές πως δολοφονήθηκε από πράκτορες της Βόρειας Κορέας

Ήδη πάντως ο τηλεοπτικός σταθμός TV Chosun μεταδίδει πως ο ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ ουν έπεσε θύμα δηλητηρίασης στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και πως ύποπτες είναι δυο γυναίκες που εκτιμάται πως είναι πράκτορες της Πιονγιάνγκ και δρουν εκτός Βόρεια Κορέας. Ο τρόπος δε έχει διευκρινιστεί αφού άλλοι κάνουν λόγο για ένα δηλητηριασμένο ύφασμα με το οποίο κάλυψαν το πρόσωπό του καίγοντας τα μάτια του, άλλες αναφορές κάνουν λόγο για δηλητηριασμένες βελόνες κοκ.

Το σίγουρο είναι πως ήδη η υποψίες για τον ηθικό αυτουργό και εντολέα της δολοφονίας, πέφτουν στον Κιμ Γιονγκ ουν.

Η Disneyland, εξορία, οι γυναίκες και οι απόπειρες δολοφονίας

O Κιμ Γιονγκ ναμ γεννήθηκε το 1971 και ήταν ο πρωτότοκος γιος του Κιμ Γιονγ ιλ και της Σονγ Χιε ριμ ενώ από τον ίδιο γάμο το ζευγάρι απέκτησε και ένα κορίτσι. Αν και την περίοδο 1994-2001 θεωρείτο ο διάδοχος του Κιμ Γιονγκ ιλ ο πατέρας του φέρεται να άλλαξε γνώμη όταν πήρε δημοσιότητα η είδηση πως ο πρωτότοκος γιος του προσπάθησε να εισέλθει στην Ιαπωνία με πλαστό διαβατήριο για να επισκεφθεί την Disneyland του Τόκιο.

Το 2010 ο πατέρας του ανακοίνωσε πως διάδοχός του θα είναι ο ετεροθαλής αδελφός του και έκτοτε ηγέτες της Β.Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το 2013 δραπέτευσε στη Μαλαισία θορυβημένος από την εκτέλεση του θείου του Κιμ Γιονγ θεκ αφού όχι μόνο ήταν πανίσχυρος στο καθεστώς στης Βόρειας Κορέας αλλά η εντολή ήρθε από τον ίδιο του τον ανιψιό.

Νωρίτερα βέβαια, το 2011 ΜΜΕ υποστήριζαν πως και ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ ναμ είχε γλυτώσει από μια απόπειρα δολοφονίας όταν βρισκόταν στο Μακάου.

Τα χρόνια που ζει στην εξορία ασκεί κατά διαστήματα κριτική στο καθεστώς της πατρίδας του.

Επισήμως είναι γνωστό πως είχε κάνει έναν γάμο και έχει τρία αναγνωρισμένα παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι. Υπάρχον ωστόσο αναφορές πως έχει δύο συζύγους, τουλάχιστον μια ερωμένη και πολλά περισσότερα παιδιά από αυτά που έχει αναγνωρίσει. Η επίσημη σύζυγός του πάντως, ζει στο Πεκίνο και η «δεύτερη» στο Μακάου.

Photo gallery kim jongnam See Gallery

Sponsored Post