ΔΙΕΘΝΕΣ
17/01/2017 12:04 EET | Updated 17/01/2017 12:04 EET

Σεξ μόνο με...κάρτα εγγεγραμμένου ψηφοφόρου στην Κένυα. Τι κάνουν οι γυναίκες για να πάνε οι άντρες στην κάλπη

TONY KARUMBA via Getty Images
County Women Representative in Parliament for Mombasa county Mishi Juma Mboko gives an address on January 11, 2017 in the capital Nairobi where leaders, including principal opposition figure and former Prime Minister Raila Odinga of the Orange Democratic Movement (ODM) and at least 15 opposition parties gathered to announce their new formed alliance against the President Uhuru Kenyatta and his deputy William Ruto's led ruling Jubilee coalition in the August 2017 national elections.Kenyatta, 55, is seeking a second and final term after winning the 2013 race against veteran politician Raila Odinga, 72, whose Orange Democratic Movement is one of the five main opposition parties uniting. / AFP / TONY KARUMBA (Photo credit should read TONY KARUMBA/AFP/Getty Images)

Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη φαίνεται πως συνεχίζει να εμπνέει τις γυναίκες ανά τον κόσμο, που αναζητώντας λύσεις σε πολιτικά αδιέξοδα αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν το σεξ ή μάλλον την αποχή από το σεξ ως «όπλο» για να πείσουν τους συντρόφους τους να πράξουν το σωστό.

Τώρα φαίνεται πως είναι η σειρά γυναικών στην Κένυα να καταφύγουν στη λύση της «Λυσιστράτης» και ο σκοπός τους είναι σίγουρα ευγενής ενώ οι σύντροφοί τους δεν χρειάζεται να κάνουν κάνουν και πολλά για να τις ικανοποιήσουν και να άρουν το εμπάργκο από το συζυγικό κρεββάτι.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής και εκπρόσωπος των γυναικών στην πόλη της Μομπάσα, Mishi Mboko ζητά από τις γυναίκες να σταματήσουν να κάνουν σεξ με τους συζύγους τους μέχρι να τους αποδείξουν πως φρόντισαν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να τους επιδείξουν τη σχετική κάρτα.

Οι εκλογές στην Κένυα έχουν προγραμματιστεί για τις 8 Αυγούστου και η αύξηση της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία εκτιμάται πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξηθούν οι ψήφοι της αντιπολίτευσης.

«Γυναίκες αυτή είναι η στρατηγικοί που πρέπει να υιοθετήσετε. Είναι η καλύτερη. Αρνηθείτε τους το σεξ μέχρι να σας δείξουν την κάρτα εγγεγραμμένου ψηφοφόρου» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ οι εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους λήγει στις 17 Φεβρουαρίου.

Όπως εξήγησε η Mboko, το σεξ είναι ένα ισχυρό όπλο που θα ενθαρρύνει τους άνδρες να συμμετάσχουν στις εκλογές ενώ πρόσθεσε πως ο δικός της σύζυγός της δεν θα επηρεαστεί από αυτό το μποϊκοτάζ στο σεξ καθώς έχει ήδη κάρτα ψηφοφόρου.

Στην Κένυα, ο πρόεδρος Uhuru Kenyatta επιδιώκει να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία και απέναντι του θα βρεθεί ο υποψήφιος που στηρίζουν από κοινού κόμματα της αντιπολίτευσης μεταξύ των οποίων και το ODM στο οποίο ανήκει ο Mboko.

Σημειώνεται πως γυναίκες στην Κένυα απείχαν από το σεξ και το 2009 για μια εβδομάδα μία εβδομάδα να πείσουν τον τότε πρόεδρο και τον τότε Πρωθυπουργό να συμφιλιωθούν προς αποφυγή μιας πολιτικής κρίσης.

Πηγή: BBC

Sponsored Post