Το κορίτσι που χαμογέλασε στους ακροδεξιούς συναντήθηκε με τη μουσουλμάνα την οποία υπερασπίστηκε

Το κορίτσι που χαμογέλασε στους ακροδεξιούς συναντήθηκε με τη μουσουλμάνα την οποία υπερασπίστηκε

Όταν η Saffiyah Khan στάθηκε μπροστά στους εξαγριωμένους διαδηλωτές του ακροδεξιού κόμματος «English Defence League» για να υπερασπιστεί τη μουσουλμάνα, Saira Zafar, η φωτογραφία με το συγκλονιστικό στιγμιότυπο έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν για πρώτη φορά και οι δυο τους αναφέρθηκαν στους λόγους για τους οποίους η αλληλεγγύη είναι τόσο σημαντική.

«Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά, πριν από περίπου μία ώρα; 45 λεπτά; Aναφέρομαι στην πρώτη μας επίσημη συνάντηση. Η πρώτη μας επαφή ήταν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του EDL», σημειώνει η Saffiyah Khan.

«Σκόπευα απλά να σταθώ πίσω από το πλήθος κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε: "Όχι στην Ισλαμοφοβία, όχι στον πόλεμο". Κατά αυτόν τον τρόπο ο κόσμος έπρεπε να μάθει, ανατρέχοντας πίσω στο παρελθόν, όταν κάτι που κάνει δεν είναι αποδεκτό. Κάθε φορά που υπήρχε το συγκεκριμένο επίπεδο Ισλαμοφοβίας ή μίσους το κοινό θα βρισκόταν αντιμέτωπο με αυτά. Και δυστυχώς υπάρχει μία αρκετά τρομακτική αντίδραση. Οι άνθρωποι φωνάζουν (σ.σ με έναν τρόπο που εμπεριέχει) όλες τις μορφές ρατσιστικής κακοποίησης: "Δεν ανήκεις σε αυτή τη χώρα. Αυτή είναι μία χριστιανική χώρα. Δεν είσαι Αγγλίδα. Δεν είσαι Βρετανίδα, Επέστρεψε εκεί από όπου ήρθες. Υπήρχε ένας άνθρωπος που έβγαλε ένα μπάνερ με ένα ισλαμοφοβιστικό μήνυμα μπροστά από το κεφάλι μου στο οποίο αναγραφόταν: "Oι μουσουλμανικές κοινότητες πρέπει να ελεχθούν". Υπήρχε και κάποιος άλλος που κρατούσε μία σημαία του EDL,φορούσε μια μάσκα γουρουνιού στο πρόσωπο του και μου φώναζε, μιλώντας μου περιφρονητικά. Γι' αυτό το λόγο εκτιμώ πραγματικά το γεγονός ότι με υπερασπίστηκες. Για να δείξουμε ότι είναι σημαντικό να είμαστε αλληλεγγύοι όταν κάτι συμβαίνει σε έναν άνθρωπο και ότι δεν πρέπει να τον αφήνουμε να τα βγάζει πέρα μόνος του», λέει η Saira Zafar απευθυνόμενη στην Saffiyah Khan.

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για όποιον (σ.σ θα έμενε άπραγος) σε κάτι τέτοιο» τονίζει το κορίτσι με το χαμόγελο που στάθηκε μπροστά στην ομάδα των ακροδεξιών.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για όλο αυτό. Είμαι βέβαιη πως μπορούμε να συνυπάρχουμε ενωμένοι παρά τις διαφορές μας. Μπορείς απλώς να κάνεις μια βόλτα στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ και να διαπιστώσεις την διαφορετικότητα. Διαφορετικές φυλές και διαφορετικές θρησκείες. Είναι μια καταπληκτική και πανέμορφη πόλη και δεν έχει καμία σχέση με το μήνυμα που θέλει να περάσει το EDL», καταλήγει η Khan, που έχει γεννηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει καταγωγή από το Πακιστάν και τη Βοσνία.

Πηγή: The Guardian

Δημοφιλή