ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/10/2016 05:17 EEST | Updated 10/10/2016 06:36 EEST

Πλατεία Κλαυθμώνος: Τον κρέμασαν με κορδόνια παπουτσιών. «Ήμασταν μεθυσμένοι», λένε οι συλληφθέντες

Sooc

Καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την υπόθεση του απαγχονισμού αλλοδαπού σε δέντρα της πλατείας Κλαυθμώνος.

Γυναίκα, η οποία πηγαίνει καθημερινά στην πλατεία για να αφήσει φαγητό στους άστεγους που ζουν εκεί, ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού που σημειώθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου και κατέθεσε στην Αστυνομία.

«Βρισκόμουν στην πλατεία όταν ξαφνικά άκουσα φωνές. Κάποιοι καυγάδιζαν. Πλησίασα και είδα δύο άνδρες να τραβούν έναν άλλον άνδρα που κρεμόταν από το δέντρο. Φαινόταν να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν για να μην απελευθερωθεί από τον βρόγχο. Προσπάθησα να τους αποτρέψω και να τους απομακρύνω αλλά με απώθησαν με τη βία. Ήταν εμφανώς μεθυσμένοι. Όταν έφυγαν, βρήκαν την ευκαιρία και ανέβηκα στο δέντρο. Με έναν αναπτήρα έκοψα το σκοινί και το σώμα του άνδρα έπεσε στο έδαφος. Ανέπνεε ακόμη. Ειδοποίησα αστυνομία και ασθενοφόρο», κατάθεσε. Η μαρτυρία αυτή οδήγησε στις συλλήψεις ενός 35χρονου από την Πολωνία και ενός 52χρονου Ουκρανού, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο αυτοσχέδιος βρόγχος είχε σχηματιστεί από τα κορδόνια των παπουτσιών του θύματος και έναν σπάγκο, στοιχείο που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, ωστόσο οι δικαστικοί λειτουργεί αρχικά έχουν ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Τι λένε οι συλληφθέντες

Ο 35χρονος Πολωνός υποστήριξε ότι δεν κρέμασαν εκείνοι το θύμα αλλά προσπαθούσαν να τον απελευθερώσουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν γιατί ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Μέσα στην αστυνομική υπηρεσία, όταν άρχισε να φεύγει αυτή η επήρεια και διαπίστωσε ποια ήταν η καταγγέλλουσα, ισχυρίστηκε ότι την γνωρίζει και ότι και εκείνη έχει πρόβλημα με το αλκοόλ και άλλες ουσίες. Το ίδιο υποστήριξε και ο 52χρονος Ουκρανός. Η βασιμότητα των ισχυρισμών τους εξετάζεται από τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι αναμένουν τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής, για να δουν αν υπήρχαν άλλα τραύματα στο σώμα του θύματος που να υποδηλώνουν πιθανή συμπλοκή. Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια περιμένουν να δουν αν το θύμα ήταν σεσημασμένο, για να διαπιστώσουν τα στοιχεία ταυτότητάς του, αν και πιθανολογείται πως πρόκειται για άνδρα από την Πολωνία, ηλικίας μεταξύ 40-50 χρόνων.

Sponsored Post