ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/02/2017 11:39 EET | Updated 14/02/2017 13:42 EET

Δύο αδέλφια... γκουρού των στημένων αγώνων συνελήφθησαν από την αστυνομία

PongsakornJun

Γκουρού… των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων διαφήμιζαν ότι είναι δύο αδέλφια από την Καρδίτσα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για έναν 22χρονο και έναν 24χρονο –αμφότεροι δηλώνουν άνεργοι- που διατηρούσαν προφίλ στο Facebook, όπου ανέβαζαν αναρτήσεις στις οποίες υποστήριζαν ότι γνωρίζουν αποτελέσματα στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων σε ελληνικά και ξένα πρωταθλήματα. Στους πελάτες τους επικαλούνταν ότι είχαν υψηλές διασυνδέσεις με ποδοσφαιρικούς μεγαλοπαράγοντες και έτσι μπορούσαν να έχουν εσωτερική πληροφόρηση.

Ως αντάλλαγμα για να δώσουν τις… πολύτιμες πληροφορίες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, ζητούσαν χρήματα. Για την καταβολή τους έπαιρναν από τους ενδιαφερόμενους κωδικούς προπληρωμένων καρτών. Το οξύμωρο είναι ότι τα κέρδη τους τα χρησιμοποιούσαν για να παίζουν οι ίδιοι ιντερνετικά στοιχήματα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Η Αστυνομία έλαβε τέσσερις καταγγελίες από πολίτες που εξαπατήθηκαν και ξεκίνησε την έρευνα. Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 24χρονου, ο οποίος διατηρούσε λογαριασμό σε εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού με τα στοιχεία της 44χρονης μητέρας του. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο κινητά τηλέφωνα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση, συνιστά στους παίκτες τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου: να είναι προσεκτικοί στις πληροφορίες που αναρτώνται στο διαδίκτυο, ειδικά σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες γίνεται επίκληση ότι δήθεν διαθέτουν προγνωστικά σχετικά με την έκβαση πάσης φύσεως ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών και ειδικά για αγώνες ποδοσφαίρου και να συμβουλεύονται πάντα τον σχετικό κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων (Black list) που είναι αναρτημένος στον ιστότοπο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) [gamingcommission.gov.gr].