ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/06/2017 03:36 EEST | Updated 13/06/2017 03:37 EEST

Η ΕΛ.ΑΣ. παίρνει μέτρα μετά την τραγωδία στο Μενίδι. Πώς θα ενισχυθεί το πληροφοριακό δίκτυο

eurokinissi

Θορυβημένη η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να εκπονήσει νέο επιχειρησιακό σχέδιο αστυνόμευσης στη δυτική Αττική, μετά το θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου που έφερε ξανά και με τον πιο δυσάρεστο τρόπο στην επιφάνεια το θέμα της εγκληματικότητας που μαστίζει την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στο Μενίδι, στον Ασπρόπυργο, στη Φυλή και στα Μέγαρα θα περιπολούν καθημερινά 120 αστυνομικοί με 15 περιπολικά, ενώ ανά 15 ημέρες θα γίνονται δύο στοχευμένες επιχειρήσεις της Ασφάλειας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος (ναρκωτικά, όπλα). Κατά τις ημέρες αυτές ο αριθμός των αστυνομικών θα φτάνει τους 208 (το μήνα θα απασχολούνται 1.200 άνδρες).

Παράλληλα, θα ενταθούν οι έρευνες με τη μέθοδο «follow the money» (ακολουθώντας το χρήμα) για να βρεθούν οι «πηγές» διακίνησης μαύρου χρήματος στην περιοχή και να εξαρθρωθούν τα μεγάλα κυκλώματα. Στο πλαίσιο αυτό η Αστυνομία θα επιχειρήσει να ενδυναμώσει το πληροφοριακό της δίκτυο στη δυτική Αττική. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βρεθούν άτομα από την τοπική κοινωνία, κυρίως Ρομά, που θα βοηθήσουν πληροφοριακά το έργο των Αρχών. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι έστω και αργά έγινε αντιληπτό το «κενό» της ΕΛ.ΑΣ. στις περιοχές αυτές, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «μήτρα» του εγκλήματος όλης της Αττικής.