ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/06/2017 14:46 EEST | Updated 27/06/2017 14:47 EEST

Η ΠΟΕ ΟΤΑ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις μέχρι την Πέμπτη

Milos Bicanski via Getty Images
ATHENS, GREECE - JUNE 27: Mounds of rubbish fester in soaring temperatures because of municipal workers' strike on June 27, 2017 in Athens, Greece. With rubbish piling up in parts of the city, Athens municipality urged residents not to take out their waste as temperatures topped 36 Celsius. (Photo by Milos Bicanski/Getty Images)

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, αφού η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν ικανοποιήθηκε από τη νέα πρόταση της κυβέρνησης, που παρουσιάστηκε στη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα το πρωί.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει εκ νέου μετά την προγραμματισμένη απεργία της Πέμπτης προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της. Είχε προηγηθεί πολύωρη συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με πολλές διαφωνίες.

Όπως αποφασίστηκε, συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στα αμαξοστάσια των δήμων και οι αποκλεισμοί στους ΧΥΤΑ, ενώ θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία την προσεχή Πέμπτη, οπότε θα επανακαθοριστεί η περαιτέρω στάση της Ομοσπονδίας.

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία

Στο μεταξύ, στη Βουλή, δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από την Ολομέλεια η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους στην αποκομιδή απορριμμάτων που είχε κατατεθεί στο αθλητικό νομοσχέδιο.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ ενώ την καταψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι. Η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Νωρίτερα, ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, είχε προβεί σε βελτιωτικές αλλαγές, μετά την συνάντηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με αυτές, στον διαγωνισμό, δεν προσδιορίζεται το όριο ηλικίας των συμμετεχόντων καθώς -όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών- με αυτό τον τρόπο εργαζόμενοι που βρίσκονται στο όριο της συνταξιοδότησης και έχουν δουλέψει αρκετά χρόνια -ακόμη κι αν δεν εργάστηκαν συνεχόμενα- στην ΤΑ, δεν αποστερούνται της μοριοδότησης.

«Κατά τα άλλα, ο διαγωνισμός αυτός είναι ανοιχτός» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης και κάλεσε την ΝΔ να συμφωνήσει, τουλάχιστον στο τόσο μεγάλο αυτό ζήτημα, που άπτεται, αφενός του μέλλοντος ανθρώπων, αφετέρου σχετίζεται υπό τις παρούσες συνθήκες, με την δημόσια υγεία.