ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/08/2017 06:47 EEST | Updated 16/08/2017 14:31 EEST

Κοκαΐνη στη Μύκονο: Συλλήψεις διακινητών με πελάτες πλούσιους τουρίστες

ΕΛΑΣ

«Διακοπές» στη Μύκονο έκανε το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής με στόχο τη σύλληψη ατόμων που φέρονταν να πουλάνε κοκαΐνη σε πλούσιους τουρίστες.

Την περασμένη Κυριακή στις 16.45 αστυνομικοί συνέλαβαν έξω από μπαρ στην περιοχή Λιμνό τρεις άνδρες (δύο Αλβανούς και έναν Σκοπιανό) και δύο γυναίκες από την Αλβανία. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 21 γραμμάρια κοκαΐνης και 70 γραμμάρια κάνναβης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Στο πλαίσιο ειδικής δράσης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων διακίνησης ναρκωτικών σε σημεία παραθερισμού της νησιωτικής Χώρας και συγκεκριμένα στην νήσο Μύκονο καθώς και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωσης χώρων, στοιχείων ατόμων και δημιουργίας ατομικού "προφίλ" ( profiling ), επετεύχθη ο εντοπισμός των ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών».

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των -17.045- ευρώ, -1.440- δολαρίων ΗΠΑ, -1.295- δολαρίων Αυστραλίας, -100- δηναρίων Π.Γ.Δ.Μ. και -5- δολαρίων Καναδά προερχόμενων από τις πωλήσεις των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Sponsored Post