ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/12/2016 11:59 EET | Updated 22/12/2016 09:08 EET

Προληπτική απομάκρυνση τροφίμων από την ελληνική αγορά μετά από απειλητική ανάρτηση ότι έχουν δηλητηριαστεί

EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην αγορά μετά την ανάρτηση που έγινε τη Δευτέρα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και ανέφερε ότι δηλητηριάστηκαν τρόφιμα που εκλάπησαν από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Αττική.

Μεγάλες εταιρίες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι αποσύρουν τα προϊόντα που αναφέρονται στην ανάρτηση, θα οποία σύμφωνα πάντα με το απειλητικό μήνυμα, έχουν δηλητηριαστεί με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ.

Πρόκειται για βασικά προϊόντα όπως το φρέσκο γάλα της Δέλτα, καθώς και άλλα των εταιρειών Coca Cola, Nestle, και Unilever.

Σε ανακοίνωση της η Δέλτα αναφέρει ότι προχωρεί προληπτικά στην προσωρινή διακοπή της διάθεσης του Φρέσκου Γάλα Πλήρες 1 λίτρο (χάρτινη συσκευασία).

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν Coca Cola, Unilever και Nestle αναφέρουν «ότι σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με κείμενο που αναρτήθηκε χθες στο διαδίκτυο, το οποίο αφορά επαπειλούμενη επιμόλυνση συγκεκριμένων προϊόντων μας, οι εταιρείες Coca-Cola, Nestlé και Unilever ενημερώνουμε ότι, μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, προχωρούμε σε άμεση προληπτική απομάκρυνση των παρακάτω προϊόντων από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική:

 • Hellmann’s Caesar Salad Dressing (πλαστικό μπουκάλι 235 ml)
 • Pummaro «κλασικό» και «πιο συμπυκνωμένο» (χάρτινη συσκευασία των 500g και 520g αντίστοιχα)
 • Nestea Ice Tea Ροδάκινο (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
 • Nestea Ice Tea Λεμόνι (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
 • Coca-Cola Light (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΦΕΤ τονίζει ότι «έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στην στοχοποιημένη αγορά της Αττικής και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα».

Η ανακοίνωση των Coca Cola, Unilever και Nestle

Σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με κείμενο που αναρτήθηκε χθες στο διαδίκτυο, το οποίο αφορά σε επαπειλούμενη επιμόλυνση συγκεκριμένων προϊόντων μας, οι εταιρίες Coca-Cola, Nestlé και Unilever ενημερώνουμε ότι, μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές:

Προχωρούμε άμεσα σε προληπτική απομάκρυνση των παρακάτω προϊόντων από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική:

 • Hellmann’s Caesar Salad Dressing (πλαστικό μπουκάλι 235 ml)
 • Pummaro «κλασικό» και «πιο συμπυκνωμένο» (χάρτινη συσκευασία των 500g και 520g αντίστοιχα)
 • Nestea Ice Tea Ροδάκινο (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
 • Nestea Ice Tea Λεμόνι (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
 • Coca-Cola Light (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)

Από την πρώτη στιγμή, είμαστε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, καθώς η ασφάλεια των καταναλωτών μας αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα μας.

Διατηρούμε ανοιχτή επικοινωνία με τους καταναλωτές μας στους ακόλουθους αριθμούς χωρίς χρέωση:

 • Coca-Cola: 800-11-55800
 • Unilever: 800-11-99099
 • Νestea: 800-11-55800

Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους καταναλωτές και κάθε ενδιαφερόμενο με νεότερες ανακοινώσεις, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές.

Ζητούμε την κατανόηση των καταναλωτών και των πελατών μας, οι οποίοι μας εμπιστεύονται τόσα χρόνια, για οποιαδήποτε αναστάτωση.

Η ανακοίνωση της ΔΕΛΤΑ

Η ΔΕΛΤΑ, σε συνέχεια ηλεκτρονικής ανάρτησης, αναφορικά με το Φρέσκο Γάλα Πλήρες 1 λίτρου (χάρτινη συσκευασία / μπλε χρώμα) και μετά από σύσταση των αρμόδιων αρχών, προχωράει προληπτικά στην προσωρινή διακοπή της διάθεσής του, στον Νομό Αττικής.

Το γεγονός αυτό πλήττει μια ελληνική εταιρεία, η οποία απασχολεί περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους, συνεργάζεται καθημερινά με 1.400 Έλληνες κτηνοτρόφους και για περισσότερα από 60 χρόνια, στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικογένεια, οικονομία και περιφέρεια.

Πέραν από τη ζημιά που της δημιουργεί, στρέφεται ενάντια στους κτηνοτρόφους και τους εκατοντάδες συνεργαζόμενους (δίκτυο διανομής, σημεία πώλησης, προμηθευτές) και τελικά στρέφεται άμεσα ενάντια στην ίδια την ελληνική κοινωνία.

Η ασφάλεια, καθώς και η ποιότητα των προϊόντων μας, αποτελούν για εμάς αδιαπραγμάτευτες αξίες, τις οποίες θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να υπηρετούμε, με κάθε κόστος.

Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης καθώς και την ολοκληρωμένη ενημέρωση των καταναλωτών.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης ΔΕΛΤΑ, στο τηλέφωνο 800 11 99 800.