ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/09/2017 14:37 EEST | Updated 16/09/2017 05:32 EEST

Τι λέει ο πλοιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου: Πήρε νερά το μηχανοστάσιο και βούλιαξε σε λίγα λεπτά. Ήταν ανασφάλιστο

Nikos Libertas / SOOC

«Το πλοίο είχε επιθεωρηθεί και τα πιστοποιητικά ήταν εν ισχύ από την επιθεώρηση εμπορικών πλοίων. Ο Νηογνώμονας δεν έχει καμία σχέση», δήλωσε ο πλοιοκτήτης του μοιραίου δεξαμενόπλοιου που γέμισε με πετρέλαιο τις ακτές του Σαρωνικού μιλώντας στον Realfm.

Ο Θεόδωρος Κουντούρης ισχυρίστηκε ότι «το πλοίο ήταν ανασφάλιστο. Εγώ έχασα την περιουσία μου. Το είχα ασφαλίσει μόνο για ζημιές προς τρίτους και για τη ρύπανση».

Έχει γίνει επιθεώρηση από δύτες και δεν υπάρχει ρήγμα στο κάτω μέρος, τόνισε ο ίδιος.

Το δεξαμενόπλοιο, παρά την παλαιότητά του είναι συντηρημένο δήλωσε, προσθέτοντας ότι πολλά πλοία είναι πιο παλαιά από το δικό του, λέγοντας ότι το πλοίο «δεν είχε κανένα πρόβλημα και καμία ζημιά. Ήταν φορτωμένο και αγκυροβολημένο».

Ο πλοιοκτήτης παρέπεμψε στον καπετάνιο για τους ναυτικούς που παρέμειναν στο πλοίο, λέγοντας ότι από τα έντεκα άτομα πλήρωμα ο καπετάνιος τον ενημέρωσε οτι άφησε πάνω 4, όπως προβλέπεται από την ναυσιπλοΐα.

«Το πόσα άτομα έμειναν είναι θέμα του πλοιάρχου. Μου είπε ότι άφησε πίσω 4 μέλη. Αν κάποιοι έφυγαν δεν το ξέρω».

«Κανείς δεν γνωρίζει πώς βούλιαξε. Οι εμπειρογνώμονες θα μας πουν πώς βούλιαξε το πλοίο», είπε ο κ. Κουντούρης και περιέγραψε τις κρίσιμες στιγμές της βύθισης όπως τις έζησε, λέγοντας:

«01:45 με ειδοποίησε ο καπετάνιος ότι το πλοίο έχει πάρει κλήση. 02:15 μου είπαν από τον θάλαμο επιχειρήσεων ότι το πλοίο έχει γύρει στο πλάι. Μέχρι να περάσουν 15’ μου είπαν ότι το πλοίο βυθίστηκε»

Για τους λόγους της βύθισης του πλοίου ο κ. Κουντούρης δεν μπόρεσε να δώσει μια απάντηση λέγοντας ότι «μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Όλα μπορεί να έχουν συμβεί» και παρέπεμψε στους εμπειρογνώμονες για να βρουν τις αιτίες.

Μιλώντας για τα συναισθήματά του δήλωσε συντετριμμένος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι χοντρόπετσος από τα Βόρεια Προάστια. Είμαι γεννημένος στο Πέραμα και τα παιδιά μου κάνουν μπάνιο στην Σαλαμίνα».

Σε άλλη συνέντευξη στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά, υποστήριξε ότι από την πρώτη στιγμή έγινε κινητοποίηση όλων των μέσων που υπήρχαν: «Εμείς από την πρώτη στιγμή που βυθίστηκε το πλοίο αναθέσαμε σε δυο εταιρείες τις μεγαλύτερες του χώρου για αυτές τις καταστάσεις για την απορρύπανση του περιβάλλοντος. Γίνανε ενέργειες άμεσα ήδη το πρωί της Κυριακής είχε περιοριστεί η ρύπανση σε πολύ σημαντικά επίπεδα. Την Κυριακή το πρωί δεν υπήρχε ρύπανση στη Σαλαμίνα, στη Σαλαμίνα ξεκίνησε η ρύπανση μετά το απόγευμα της Κυριακής, Κυριακή προς Δευτέρα».

Ερωτηθείς πώς τελικά εξαπλώθηκε, απάντησε: «Είναι δύο εταιρείες οι μεγαλύτερες που υπάρχουν στο χώρο οι οποίες είναι αρμόδιες για αυτό το χώρο. Εγώ έπαθα μια καταστροφή μεγάλη…».

Sponsored Post