ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/01/2017 15:31 EET | Updated 17/01/2017 16:34 EET

Έρευνα από την ΕΛΑΣ για την εισβολή Χρυσαυγιτών σε σχολείο στο Πέραμα που θα φοιτήσουν παιδιά προσφύγων

NurPhoto via Getty Images
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Έρευνα διέταξε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ για το περιστατικό εισβολής κλιμακίου της Χρυσής Αυγής στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου 20 ατόμων με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό ήρθαν σε αντιπαράθεση με γονείς και δασκάλους ενόψει σύσκεψης που επρόκειτο να συγκληθεί στο σχολικό συγκρότημα για το θέμα της φοίτησης των παιδιών των προσφύγων από το Σχιστό.

Η έρευνα χωρίζεται σε δύο σκέλη.

Το πρώτο αφορά στη διενέργεια Διοικητικής Προκαταρκτικής Εξέτασηςγια να διαπιστωθεί το κατά πόσο αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο μπορεί να άσκησαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους. Το θέμα εγείρεται από καταγγελίες εκπαιδευτικών ότι «η Αστυνομία ήταν παρούσα στο επεισόδιο αλλά δεν επενέβη για να σταματήσει το κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής».

Το δεύτερο σκέλος της έρευνας αφορά σε προανάκριση που διατάχθηκε για να διαπιστωθεί αν στο Δημοτικό Σχολείο διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα. Το θέμα εγείρεται από καταγγελίες μαρτύρων ότι υπήρξαν βιαιοπραγίες και απειλές σε βάρος καθηγητών από το κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής.

Sponsored Post