ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/05/2017 11:54 EEST | Updated 24/05/2017 11:54 EEST

Με ψεύτικα προφίλ στο Facebook «ψάρεψαν» 500 γυμνές φωτογραφίες ανήλικων κορίτσιων

jean gill

Ψεύτικα προφίλ στο Facebook διατηρούσαν οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πορνογραφία ανηλίκων.

Με τα ψεύτικα προφίλ ήρθαν σε επαφή με ανήλικα κορίτσια, τα οποία έπεισαν να τους στείλουν γυμνές φωτογραφίες τους και βίντεο. Οι δύο κατηγορούμενοι, 40 και 32 ετών, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Ηλεία.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος χρησιμοποιώντας διαφορετικά προφίλ στο Facebook, όπου παρουσιαζόταν πότε ως άντρας και πότε ως γυναίκα, προσέγγιζε και συνομιλούσε με ανήλικα κορίτσια, ηλικίας από 11 ετών και πάνω.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 40χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο, που περιείχε περισσότερες από 500 φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου και συνομιλίες στο Facebook με πλήθος ανήλικων κοριτσιών από όλη την χώρα.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη και 32χρονος, ο οποίος γνώριζε για το πορνογραφικό υλικό και διευκόλυνε τη δράση του 40χρονου. Περαιτέρω, από τον έλεγχο των στοιχείων των δυο αλλοδαπών συλληφθέντων προέκυψε ότι αυτοί είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας για την υπόθεση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Sponsored Post