ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/08/2017 06:35 EEST | Updated 08/08/2017 08:24 EEST

Νέα σεισμική δόνηση στην Κω

Anadolu Agency via Getty Images
KOS, GREECE - JULY 22: Debris of a collapsed structure are seen after the 6.6-magnitude richter scale earthquake hit Aegean Sea, in Kos Island of Greece on July 22, 2017. (Photo by Anna Daverio/Anadolu Agency/Getty Images)

Ισχυρός μετασεισμός 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:42 το πρωί σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κω και τα τουρκικά παράλια, σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας πρόκειται για τον ισχυρό μετασεισμό που περίμεναν ως φυσιολογική εξέλιξη μετά τον σεισμό του Ιουλίου και προέρχεται από την ίδια επικεντρική περιοχή σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Παρατηρητήριο (USGS) ανακοίνωσε πως σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών σημειώθηκε κοντά στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) της Τουρκίας.

Eυτυχώς δεν προκλήθηκαν ζημιές. Να σημειωθεί πως ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός από τους κατοίκους του νησιού καθώς και στη Ρόδο και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα πέραν της δικαιολογημένης ανησυχίας των κατοίκων και των επισκεπτών.

Ο σεισμός χτύπησε και τα ξημερώματα

Στο μεταξύ, σεισμική δόνηση, 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε σημειωθεί και στις 04:46 το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Κω.

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στους κατοίκους του νησιού χωρίς να προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post