ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/06/2017 13:02 EEST | Updated 20/06/2017 13:03 EEST

Bundestag: Δεν θα τεθεί στην Ολομέλεια η συμφωνία για την Ελλάδα

Hannibal Hanschke / Reuters
German Chancellor Angela Merkel addresses the lower house of parliament Bundestag in Berlin, Germany, April 27, 2017. REUTERS/Hannibal Hanschke

Η συμφωνία του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα δεν απαιτεί την πλήρη έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου, διευκρίνισε σήμερα ανώτατο στέλεχος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το Reuters. Όπως είπε, «το ελληνικό ζήτημα μπορεί να διευθετηθεί αποκλειστικά από την αρμόδια επιτροπή, καθώς δεν κρίνεται αναγκαία η σύγκληση της Ολομέλειας».

Τρεις μήνες πριν, βουλευτές του συγκυβερνώντος SPD, είχαν είχαν ζητήσει συνεδρίαση της Ολομέλειας της Bundestag, προτού εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, το αίτημα αυτό φέρεται πως εντάσσεται στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία, όπου και οι Σοσιαλδημοκράτες επεδίωξαν να ασκήσουν κριτική στην Γερμανίδα καγκελάριο για το πως διαχειρίστηκε το ελληνικό ζήτημα.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού είναι προγραμματισμένη για αύριο, με τους Γερμανούς βουλευτές να αναμένεται να εγκρίνουν τη συμφωνία του Eurogroup της Πέμπτης.

Sponsored Post