ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10/10/2016 09:53 EEST | Updated 10/10/2016 09:54 EEST

Διαψεύδει τον Σόιμπλε ο αντιπρόεδρος του ΔΝΤ: Δεν έχουμε καταλήξει στο εάν θα συμμετέχουμε στο τρίτο πακέτο

Jason Lee / Reuters
David Lipton, First Deputy Managing Director of the International Monetary Fund (IMF), speaks at a news conference in Beijing, China, June 14, 2016. REUTERS/Jason Lee

Διαψεύδει τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο πρώτος αντιπρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον, λέγοντας πως δεν έχει αποφασιστεί η συμμετοχή του ή μη στο τρίτο πακέτο βοήθειας για την χώρα μας.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», το Ταμείο δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία, ενώ το ΔΝΤ εργάζεται «μετά από επιθυμία των Ευρωπαίων και της γερμανικής κυβέρνησης, ώστε να συμφωνήσουν για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα». Τόνισε όμως ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να απαιτεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Όπως είπε, «δεν πρόκειται για κούρεμα, αλλά η Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξει μακροπρόθεσμα το χρέος της».

Ο Λίπτον διέψευσε επίσης τον ισχυρισμό του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι το ΔΝΤ έχει ήδη αναλάβει τη δέσμευση να προσχωρήσει στο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους. «Το ΔΝΤ δεν επιτρέπει να του θέτουν κανενός είδους διορίες», δήλωσε κατηγορηματικά.