ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/05/2017 12:05 EEST | Updated 05/05/2017 13:02 EEST

FT: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014 οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων

Jose Manuel Ribeiro / Reuters
A woman buys bread on a supermarket in Lisbon August 30, 2011. Euro zone economic sentiment fell more than expected in August, underlining prospects for slower economic growth and expectations that the European Central Bank may cut inflation forecasts and cease raising interest rates. The euro zone needs strong economic growth to help it put an end to the sovereign debt crisis which has been spreading from peripheral countries like Greece, Portugal and Ireland to the bigger euro zone economies, such as Spain and Italy. REUTERS/Jose Manuel Ribeiro (PORTUGAL - Tags: POLITICS BUSINESS)

Οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι και πλέον ετών, ύστερα από τη συμφωνία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα που ξεμπλοκάρει την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πρόγραμμα διάσωσης και ανοίγει το δρόμο για τις συνομιλίες ελάφρυνσης χρέους, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων μειώθηκαν περισσότερο από 30 μονάδες βάσης (0,3 της ποσοστιαίας μονάδας) ύστερα από τη συμφωνία της Τρίτης. Οι αποδόσεις κινούνται αντίστροφα προς τις τιμές των ομολόγων, σημειώνεται στο δημοσίευμα. Ύστερα από δύο ημέρες ήρεμης διαπραγμάτευσης, σήμερα υποχώρησαν ακόμα 9,1 μονάδες βάσης στο 5,728%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Η αγορά για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα είναι σχετικά μικρή, με τη μεγάλη πλειονότητά τους να βρίσκεται στα χέρια των δανειστών στην ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ωστόσο, η υποχώρηση των αποδόσεων υποδηλώνει βελτίωση του κλίματος απέναντι στις προσπάθειες ανάκαμψης της Αθήνας, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Η συμφωνία της Τρίτης για τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ανοίγει το δρόμο για νέες συζητήσεις για την ελάφρυνση χρέους, την οποία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί απαραίτητο για να καταστεί το χρέος της χώρας βιώσιμο.

Sponsored Post